Kafkasya

Saakaşvili'ye gıyabi tutuklama kararı

Gürcistan'ın eski cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, muhaliflerin 2007 yılındaki mitingine müdahale ve görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Konular: Kafkasya, Gürcistan
Saakaşvili'nin ülkedeki etkinliği 2008'deki Güney Osetya savaşının ardından azalmıştı. [Reuters]

tiflis kent mahkemesi'nin, gürcistan başsavcılığı'nın talebi üzerine saakaşvili'yle ilgili tutuklanma kararı verdiği belirtildi.

saakaşvili, 2007 yılında muhaliflerin mitinginin dağıtılması, 'imedi' televizyonu'nun ve kanalın kurucusu badri patarkaçişvili'nin mülkünün elinden alınması ve görevini kötüye kullanmakla suçlanıyor.

mahkemede, saakaşvili'nin yanı sıra yurtdışında bulunan eski adalet bakanı zurab adeişvili ve eski savunma bakanı david kezeraşvili'yle ilgili de gıyabi tutuklama kararı verildi.

gürcistan'da 2012 yılında gerçekleştirilen seçimler sonucunda saakaşvili'nin partisi birleşik ulusal hareket iktidarı kaybetmiş, başbakanlık koltuğuna saakaşvili muhalifi gürcü rüyası koalisyonu'nun desteklediği bidniza ivanişvili oturmuştu. 

ülkenin son 10 yılına damgasını vuran saakaşvili dönemi 2013'teki cumhurbaşkanılığı seçimleriyle son bulmuştu. seçimleri ivanişvili’nın desteklediği aday giorgi margvelaşvili'nin kazanması üzerine saakaşvili gürcistan'ı terk etmişti. 

batı yanlısı bir politika izleyen saakaşvili’nin 2008’de rusya ile savaşa girmesinin ardından ekonomik ve siyasi alanda etkinliği giderek azalmıştı.

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;