Bilim-Teknoloji

Saatler otomobilleri çalıştıracak

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, akıllı saatler üzerinden otomobilleri çalıştıracak bir sistemi sunmaya hazırlanıyor. Akıllı saate yüklenecek bir uygulama ile aracın farları ve kapıları da uzaktan açılabiliyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
Akıllı saatler üzerinden de otomobilleri uzaktan çalıştırmak mümkün olacak
Akıllı saatler üzerinden de otomobilleri uzaktan çalıştırmak mümkün olacak [Fotoğraf: Hyundai]

hyundai, bluelink adını verdiği hizmetini akıllı saatler üzerinden de kullandırmaya başlıyor. firmanın bu hizmeti google tarafından geliştirilen giyilebilir cihaz işletim sistemi android wear üzerinden de kullanılabilecek.

hyundai'nin bluelink uygulaması yüklü android wear işletim sistemli akıllı saat, otomobili uzaktan çalıştırma, farları ve kapılarını açıp kapatma, korna çalma gibi işlemleri yapabiliyor. bunun için kullanıcının araca belli bir mesafede olmasına da gerek yok. otomobilde internet bağlantısının bulunması tüm bu işlemleri yapabilmek için yeterli oluyor. uygulamanın akıllı saat sürümü sesli komutları da algılayabilecek.

hyundai yeni teknolojiyi 6-10 ocak tarihleri arasında abd'nin las vegas şehrinde düzenlenecek ces'te (consumer electronics show - tüketici elektroniği fuarı) sergileyecek.

araç sahibinin otomobilin yerini de tespit eden bluelink uygulaması 2012 yılında kullanıma sunulmuştu. bluelink'in akıllı saat üzerinden uzaktan kumanda özellikleri firmanın abd'de satılan 2015 model sonata, genesis ve azera modellerinde kullanılabilecek. yeni fonksiyonun dünyada satılan diğer modellerde de kullanılıp kullanılmayacağı şimdilik bilinmiyor.

kaynak: hyundai

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;