Türkiye

Sabancı suikastı faili Akkol tutuklandı

Sabancı suikastı faili DHKP/C üyesi İsmail Akkol tutuklanarak Metris Cezaevi'ne götürüldü. Sabancı ailesi, Akkol'un yakalanması nedeniyle teşekkür metni yayınladı.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: AA]

sabancı suikastına ilişkin davanın görüldüğü istanbul 18. ağır ceza mahkemesi'nce tutuklanan ismail akkol, polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri altında çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'ndan çıkarıldı ve metris cezaevi'ne götürüldü.  

aydın'ın söke ilçesindeki operasyonda gözaltına alınarak istanbul'a getirilen  dhkp/c üyesi ismail akkol, sabancı suikastine ilişkin davanın görüldüğü istanbul 18. ağır ceza mahkemesi'nde ara celseye çıkarılmıştı. dönemin istanbul 4 no'lu devlet güvenlik mahkemesi (dgm) ile özel yetkili istanbul 9. ağır ceza mahkemesi'nce çıkarılan yakalama emirleri yüzüne okunan akkol'un, "suçun niteliği, delil durumu, katalog suçlardan oluşu, uzun süredir yargılamadan kaçması ve adli kontrol tedbiri kararının yetersiz kalacağı" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verilmişti.

savcı kiraz suikastı soruşturmasında da ifadesi alınacak

akkol, şehit savcı mehmet selim kiraz soruşturması ve dhkp-c'nin diğer eylemlerinden de ifadesine başvurulacak. cumhuriyet savcısı mehmet selim kiraz, 31 mart 2015'de istanbul adalet sarayı'ndaki 6'ıncı kattaki odasında dhkp-c tarafından öldürülmüştü.

akkol, 9 ocak 1996'da sabancı holding yönetim kurulu üyesi özdemir sabancı, toyota-sa genel müdürü haluk görgün ve başkanlık sekreteri nilgün hasefe'nin öldürüldüğü suikastın ardından yurt dışına kaçtı. 

holding’den teşekkür

sabancı holding tarafından suikast sanığının yakalanmasına ilişkin yapılan basın açıklaması şu şekilde:

“merhum özdemir sabancı,  haluk görgün ve nilgün hasefe suikasti sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta içişleri bakanlığımız ve emniyet genel müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele sabancı ailesi adına teşekkür ediyoruz”

kaynak: al jazeera, aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;