Türkiye

Saç uzatma modasına kızdı, 2.5 metre bıyık bıraktı

1970'de çalışmak için Almanya'ya giden Necati Çelik, saç uzatma modasına kızdığı için bıraktığı bıyığını tam 47 senedir kesmedi. Çelik'in bıyığının uzunluğu 2 metre 60 santimetreye ulaştı.

Konular: Türkiye

necati çelik, 80 yaşında. çankırı'da yaşıyor. 1970'de çalışmak için almanya'ya giden çelik, saç uzatma modasına kızdığı için bıraktığı bıyığını tam 47 senedir kesmedi. çelik'in bıyığının uzunluğu 2 metre 60 santimetreye ulaştı. 

çelik, güne ördüğü bıyıklarının bakımını yaparak başlıyor. dünyanın en uzun bıyığına sahip olduğunu iddia eden çelik, bu yüzden almanya'da yaşadığı yıllarda tepki gördüğünü anlatıyor: 

"almanya'da bıyıklarımı uzatmaya başladığımda herkes beni kınadı. 'burada bıyık değil saç uzatılır, bıyıklarını kes' dediler. buna inat bıyıklarımı daha da uzattım."

'47 sene bu, az değil'

ankara'da 1986 yılında bıyık yarışması yapıldığını, burada birinci seçildiğini dile getiren çelik, kendisine rakip olmak isteyenlere de meydan okuyor:

"meydan okuyorum. dünyanın en uzun bıyığı bende. daha uzunu varsa çıksın gelsin. 47 sene bu az değil, rakip olabilecek biri varsa buyursun."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;