Türkiye

Sağlık Bakanı: Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyoruz

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Zaman zaman diyoruz ki, Anayasa Mahkemesi'ne güvenmiyoruz. Evet güvenmiyoruz. Bizim güvendiğimiz bir yer var milli irade" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Kırklareli Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'ne katıldı. [Fotoğraf: AA]

ak parti kırklareli kadın kolları 4. olağan kongresi'nde konuşan sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu, meclis'te artık başörtülü milletvekillerinin görev yapabildiklerini hatırlatarak şöyle devam etti:

"gencecik kızlarımızı 18 -20 yaşındaki çocuklarımızı 'ben doktor olmak istiyorum, ben avukat olmak istiyorum, ben mühendis olmak istiyorum' diyen kızlarımızı 'ben okuyarak ilim sahibi olmak istiyorum' diyen kızlarımızı üniversite kapılarının önünde sürüm sürüm süründürdüler. hiç utanmadan, hiç sıkılmadan milli iradenin 411 milletvekiliyle türkiye büyük millet meclisi'nden anayasa değişikliğini o cumhuriyet halk partisi anayasa mahkemesi'ne götürdü. anayasa mahkemesi de insan haklarından yana, hak ve özgürlüklerden yana olması gereken anayasa mahkemesi "üniversiteye başörtüyle girilemez" diye hüküm verdi. zaman zaman diyoruz ki biz anayasa mahkemesi'ne güvenmiyoruz. evet güvenmiyoruz. millete zulmeden haktan hukuktan yana olmayan, insan haklarını ikinci plana atan anlayışa asla güvenmiyoruz. bizim güvendiğimiz bir yer var milli irade. milletin hak ve hukukunu yanında durduğumuzda haktır hak. bir kadının başını örtüp örtmeyeceğine, bir kadının şekline ne devlet ne de herhangi birinin böyle bir hakkı olamaz olmamalıdır."

"bu millet unutabilir mi?"

sağlık bakanı, "bize çok haksızlık ve zulümler yaptılar" diyerek de şunları kaydetti:

"o günlerde ne zulümler yaptılar, belediye meclislerine başörtülü seyirci bile olarak almadılar. ey cumhuriyet halk partisi, ey atatürkçü geçinen halk partisi, ey atatürk'ün gölgesinde yan gelip yatan bugün de 'başörtüsü sorununu ben çözdüm' diye dünyanın en büyük yalanını söyleyen cumhuriyet halk partisi, o gün neredeydin? bu zulmü yaparken, 411 milletvekili anayasa değişikliğini, anayasa mahkemesi'ne sen götürürken, bunu hâlâ sen unutmuş rolünü oynayabilirsin. bu millet unutabilir mi, bu milletin genç kızları unutabilir mi, bu milletin vicdanı unutabilir mi, bu milletin, bu millete yaptığınız zulmü cumhuriyet halk partisi'nin zulmünü bu millet unutabilir mi? affedebilir mi, bağışlayabilir mi? hiç tereddüttünüz olmasın ki asla iktidar olamayacaklar. çünkü bu millet onların zulmünü 70 yıldır gördü ve yaşadı. şimdi ak parti olarak, ak parti kadroları olarak, kadın kollarımızda, gençlik kollarımızda 77 milyon insanın her kademesinin hak ve hukukunu koruyarak 'bize yapıldı bizde bir başkasına yaparız' diyerek değil, 'bize yapıldı biz asla bir başkasına yapmayız' diyeceğiz."

bakan müezzinoğlu bir gazetecinin, "14 şubat sevgililer günü için eşinize ne hediye aldınız?" sorusuna, "eşimin hep yanındayım, benden büyük hediye olur mu?" diye cevapladı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;