Gezi Parkı eylemleri

Şahbaz: ‘Darp edildiğime mahkeme tanık’

Ethem Sarısülük’ün ailesine, sanık Ahmet Şahbaz’ı darp ettikleri iddiasıyla açılan davada Şahbaz “Darp edildiğime mahkeme tanık, darp edildiğim ortada” dedi.

Konular: Türkiye
Sarısülük'ün vurulma anı. [Fotoğraf:AA]

gezi olayları sırasında polis memuru ahmet şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden ethem sarısülük’ün annesi ve kardeşlerinin hakaret ve yaralama suçlamasıyla yargılandığı davada polis ahmet şahbaz’ın ifadesi telekonferansla cezaevinden alındı. cezaevindeki şahbaz “ankara 6. ağır ceza mahkemesi başkanı afak illeez de mahkeme heyeti de savcı da olaylara tanık. darp edildiğim ortada.” ifadesini kullandı.

ankara 13. asliye ceza mahkemesinde görülen duruşmaya sarısülük ailesinden katılan olmadı. davayı chp istanbul milletvekili sezgin tanrıkulu ve tunceli milletvekili hüseyin aygün de izledi. hakim hasan akçam duruşmada görev yapan polislerin talimatla ifade verdiklerini açıkladı.

saldırılara güvenlik güçleri engel oldu

talimatla ifadesi alınan ibrahim yağcı, ifadesinde ethem sarısülük'ün ölümüne ilişkin ahmet şahbaz'ın yargılandığı davada güvenlikten sorumlu olduğunu, peruk ve gözlük takan şahbaz'ın geniş güvenlik önlemleri altında salona getirildiğini anlattı. yağcı ifadesinde şunları söyledi:

"önce müşteki bölümündeki ölenin yakınları, sanığa doğru saldırmak için hamle yaptılar. ancak güvenlik güçleri engel oldu. daha sonra mahkeme başkanı duruşmanın kapalı yapılacağını bildirdi. buna ölenin yakınları ve salondakiler sesli tepki gösterdiler. kimin, ne söylediğini bilmiyorum. ölenin kardeşi olduğu ifade edilen, ismini bilmediğim, uzun boylu bir erkek şahıs, sanık konumundaki müştekiye doğru hamle yaptı. ona engel oldum, vuramadı. arbede sırasında müştekiye vuranlar olup olmadığını görmedim. ancak sonradan, bana ölenin yakınlarının elleriyle vurduklarını söylediler. müştekiye yönelik hakaret sözleri söylenip söylenmediğini kargaşa sırasında duymadım."

sanık avukatlarının delil ve tanık listesini, davanın asıl mahkemesine vereceklerini bildirdikleri duruşma, ertelendi.

sarısülük ailesine dava

gezi olayları sırasında ankara’da yapılan eylem sırasında ethem sarısülük, polis memuru ahmet şahbaz’ın silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. davanın ilk duruşmasına sanık ahmet şahbaz, tanınmamak için peruk ve gözlük takılarak getirilmişti. duruşmanın ardından, çıkan olaylar sırasında şahbaz’ın taktığı peruk düşmüştü. çıkan olaylarla ilgili olarak ethem’in annesi sayfı sarısülük ve kardeşleri cem, ikrar ve mustafa sarısülük hakkında hakaret ve yaralama suçlamasıyla dava açılmıştı.

ethem sarısülük’ün vurulmasına ilişkin ankara 6. ağır ceza mahkemesi’nde görülen davada sanık polis ahmet şahbaz’a 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verilmişti.

kaynak: al jazeera, anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;