Türkiye

Şahin cinayetinde 4 kişiye yakalama kararı

İstanbul Nişantaşı'nda, Vedat Şahin ile koruması Ferdi Topal'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Konular: Türkiye
Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde 24 Aralık akşamı meydana gelen olayda, Şahin ve iki korumasına uzun namlulu silahla ateş açılmıştı. [Fotoğraf: DHA]

olayla ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, saldırıya karıştığı öne sürülen 3 kişi ve azmettirici olduğu iddia edilen yakup kerem saral hakkında yakalama kararı çıkarılması için istanbul sulh ceza hakimliğine başvurdu.

savcılığın talebini kabul eden hakimlik, yakup kerem saral ve 3 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. 

24 aralık'ta yaşanmıştı

nişantaşı vali konağı caddesi'nde 24 aralık akşamı meydana gelen olayda, daha önce birçok suça karışan sedat şahin'in kardeşi vedat şahin ve iki korumasına uzun namlulu silahla ateş açılmıştı.

saldırıda vedat şahin ile korumalardan ferdi topal olay yerinde hayatını kaybetmiş, evren aydın ise yaralanmıştı.

saat 22:34’te gerçekleşen saldırının görüntüleri ortaya çıkmıştı. görüntülerde bir aracın camından üç kişinin üzerine kalaşnikof silahlarla peş peşe ateş edildiği görülüyordu.

olaya ilişkin istanbul organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ve asayiş şube müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, 15 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden 8'i serbest bırakılırken, 7'si ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. mahkeme, 5 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 2 şüpheli hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı koyarak serbest bırakılmasına hükmetmişti. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;