Türkiye

Sahte dondurma çubuğu çetesi

İstanbul’da dondurmalardan çıkan "Bedava" yazılı çubukların sahtesini yaparak piyasaya süren iki kişi gözaltına alındı.

Konular: Türkiye
Sahte çubukların imal edildiği atölye [Fotoğraf: DHA]

bir dondurma firması, dondurmalarından çıkan ve "bedava" yazan çubukların piyasaya sürülenden daha fazlasının kendisine gelmesi üzerine şikayette bulundu. başlatılan operasyonda binlerce sahte dondurma çubuğu ile bunları yapan makineler ele geçirildi. şüphelilerin bu işi 3 yıldır yapıyordu.

firma yetkilileri şikâyet dilekçelerinde "bizim kullanıcılar için hazırladığımız çubukların çok daha fazlası geri geliyor. bazılarının sahte olduğundan şüpheleniyoruz" dediler. bu çubukları alışveriş noktalarına getiren tüketiciler bedava dondurma alıyor.

dondurma çubuğu üreten atölye

asayiş şube müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis ipuçlarını değerlendirerek sahte "bedava" yazan dondurma çubuklarının sultangazi, cebeci mahallesinde bulunan bir iş hanında yapıldığını tespit etti. polis bu iş hanına yaptığı baskında ahmet a.(35) ile cem s.(27) adlı şüphelileri gözaltına aldı. işyerinde yapılan aramada binlerce üzerinde "bedava" yazan dondurma çubuğu ile bu çubukların yapımında kullanılan makineler ele geçirildi.

marketlerden dondurma topluyorlardı

yankesicilik ve dolandırıcılık büro amirliğine getirilen şüphelilerin bu işi 3 yıldır yaptıkları tespit edildi. şüphelilerin bedava yazan çubukları anlaştıkları bazı marketlerden toplu olarak değiştirdikleri, aldıkları dondurmaları ise yarı fiyatına başka marketlere sattıkları öğrenildi. poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;