Türkiye

Sahte içkiye 16 yıl hapis

İstanbul'da sahte içki satarak bir kişinin ölüme neden olduğu iddia edilen bir sanığa 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Konular: Türkiye
[Fotoğraf: DHA]

istanbul esenler’de, büfesinde sahte içki sattığı için serdar milyoner’in ölümüne neden olduğu iddia edilen metin şahin ile sahte içkiyi temin ettiği ileri sürülen nihat bahadır'ın yargılandığı davada karar açıklandı. metin şahin'in "olası kasıtla öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına, nihat bahadır'ın ise beraatine karar verildi.

istanbul cumhuriyet başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar metin şahin ile nihat bahadır'ın da bulunduğu 11 kişi ''şüpheli'', sahte içkiden hayatını kaybeden serdar milyoner’in maktul, sahte içkiden zehirlenen 6 kişiye ise mağdur olarak yer verilmişti.

iddianamede, şüphelilerin sahte içkileri 10 tl karşılığında sattıkları ifade edildi. şüphelilerin ölüm ve yaralamaya sebebiyet vereceğini öngörmelerine rağmen, kazanacakları paradan dolayı bu neticeyi görmezden geldikleri belirtilmişti.

iddianamede, 11 şüphelinin “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından hapis cezası ile cezalandırılmaları talep edilmişti. iddianameyi kabul eden istanbul 2. ağır ceza mahkemesi, tutuklu sanıklar şahin ve bahadır'ın haricinde diğer 9 sanık hakkındaki suçlamanın ''yaralama'' olması nedeniyle dosyanın istanbul asliye ceza mahkemesi'ne gönderilmesine karar vermişti.

ekim sonunda istanbul’da sahte içkiden dolayı ölümler başlamış, en az 28 kişi alkol zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;