Türkiye

Sahte reçete operasyonu: 100 gözaltı

Organize suç örgütüne yönelik 32 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda 100 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, Irak ve Suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra PKK'ya göndererek haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor.

Konular: Türkiye, Sağlık
[Fotoğraf: AA]

istanbul emniyet müdürlüğü kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü istihbarat çalışmaları kapsamında, suç örgütü üyelerini yakalamaya yönelik 32 ilde 266 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. operasyonda 100 kişi gözaltına alındı.

gözaltına alınanlar arasında, çok sayıda eczacı, doktor ve diyarbakır dicle üniversitesi'nden bir profesör de var.

suç örgütünün, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları kanser, kemoterapi, psikoterapi alanlarının da aralarında bulunduğu yüksek fiyatlı ilaçları, irak ve suriye'deki savaş bölgelerinin yanı sıra pkk'ya göndererek haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

'bir tedavi istismarıysa bedelini ödeyecekler'

bu arada, istanbul'da gözaltına alınan şüpheliler, haseki eğitim ve araştırma hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra istanbul emniyet müdürlüğü'nün vatan caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

sağlık bakanı mehmet müezzinoğlu ise operasyonun eminyet tarafından gerçekleştirildiğini belirtip, "bir tedavi istismarıysa bedelini ödeyecekler" açıklamasını yaptı. 

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;