IŞİD

Saldırgan Yunanistan üzerinden girdi

Silahlı radikal ve ırkçı grupları takip eden SITE Intelligence, Paris saldırılarını IŞİD'in üstlendiğini duyurdu. Ölen saldırganlardan birinin yanında bulunan Suriye pasaportunda, AB'ye Ekim ayında Yunanistan üzerinden girdiği anlaşıldı.

silahlı radikal ve ırkçı grupları takip eden site intelligence, paris'teki saldırıları işid'in üstlendiğini belirten bir açıklama yayınladı. işid’in açıklamasında saldırıların özenle planlandığı belirtildi. “patlayıcı kemerler takan ve suikast tüfekleri taşıyan sekiz kardeşimiz haçlı fransa’ya mübarek saldırıları gerçekleştirdi” ifadeleri kullanıldı.

stade de france yakınlarında gerçekleşen saldırılardan birini yapan eylemcinin ölü bedeninin yanında suriye pasaportu bulundu. saldırganın, avrupa birliği'ne yunanistan üzerinden ekim ayında girdiği anlaşıldı.

sığınmacı olarak girdi

yunanistan içişleri bakan yardımcısı nikos toscas, "pasaport sahibinin 3 ekim 2015'te leros adasından girdiği ve ab kuralları çerçevesinde kimliğinin tespit edildiği anlaşılıyor" dedi. saldırganın sığınmacı statüsünde yunanistan'a girdiğini söyleyen toscas, pasaportun diğer ülkelerde kontrol edilip edilmediğini ise bilmediğini söyledi. 

"ne bekliyorsunuz?"

ayrıca işid’in fransa’daki müslümanlara saldırı çağrısında bulunduğu bir video bugün ortaya çıktı. videoda “kafir nerede olursa olsun onlarla savaşmanız emredildi. ne bekliyorsunuz? silahlar ve araçlar var. vurulmaya hazır hedefler var. zehir bile mümkün. allah’ın düşmanlarından en azından birinin suyunu ve yemeğini zehirleyebilirsiniz” ifadeleri kullanılıyor.

hollande: savaş nedeni

fransa cumhurbaşkanı françois hollande, gece paris’te düzenlenen saldırılarda 127 kişinin öldüğünü belirtti. saldırıların arkasında işid’in olduğunu söyleyen hollande, saldırıları ‘savaş nedeni’ olarak gördüklerini ifade etti.

hollande, üç gün ulusal yas ilan edildiğini, pazartesi günü parlamentoda olağanüstü toplantı düzenleyeceklerini belirtti. 

kaynak: afp ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;