IŞİD

'Saldırganlar Özbek, Dağıstanlı ve Kırgız'

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 42 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan canlı bomba saldırısını gerçekleştirenlerin uyrukları tespit edildi.

Konular: Türkiye, IŞİD

dha'nın haberine göre, saldırganlardan birinin özbekistan vatandaşı olduğu, birinin dağıstan uyruklu rus vatandaşı, birinin de kırgız vatandaşı olduğu belirlendi.

dağıstan uyruklu rus vatandaşı olan saldırganın fatih'te kiraladıkları evde pasaportunu bıraktığı belirtilirken.

bu pasaport ile yaklaşık 1 ay önce türkiye'ye giriş yaptığı öğrenildi. 

istanbul'da operasyon

3 canlı bombayla 42 kişinin hayaıtnı kaybettiği istanbul atatürk havalimanı'ndaki saldırı sonrası işid'e istanbul'da operasyon yapıldı.  istanbul'daki 16 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 3'ü yabancı uyruklu 13 kişi gözaltına alındı.

operasyon yapılan ilçelerden biri de başakşehir'di. il emniyet müdürlüğü vatan yerleşkesinden konvoy halinde çıkan polisler kayaşehir'de bulunan bir siteye geldi.

özel harekât polislerinin öncülüğünde önceden belirlenen bir adrese giren ekipler, içeride arama yaptı.

pendik'te de önceden belirlenen bir adrese operasyon yapıldı. şıhlı mahallesi'ndeki adrese özel harekat polisleri desteğinde giren ekipler evde arama yaptı. aramanın ardından evdeki bir şüpheli gözaltına alındı.

izmir'de 9 gözaltı

izmir'deki işid operasyonunda da 9 kişi gözaltına alındı. sabah erken saatlerde konak, buca, karabağlar ve bornova'da 200 polisin katılımıyla yapılan operasyon yapılan adreslerde örgütsel doküman ve 3 av tüfeği ele geçirildi, dijital veriler bulundu. 

'suriye irtibatlı oldukları iddiası'

anadolu ajansı'nın haberindde gözaltına alınan zanlıların, suriye'deki işid mensuplarıyla irtibat halinde olduğu, terör örgütünün amaç ve çıkarları doğrultusunda izmir'de faaliyetlerde bulundukları, terör örgütüne maddi kaynak sağlamak, eleman kazandırmak için çalıştıkları ve lojistik destek sağladıkları iddiasına yer verildi. 

istanbul atatürk havaalanı'nda önceki gün düzenlenen terör saldırısında 42 kişi hayatını kaybetmiş, başbakan binali yıldırım, saldırıyı düzenleyen örgütle ilgili olarak "güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler deaş’ı işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir" demişti. 

kaynak: aa, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;