Futbol

Salih: Hedefim bonservisimi ödettirmek

Fenerbahçe'nin Roma'ya kiraladığı Salih Uçan, İtalya'da kalıcı olmak istiyor. Uçan hedefinin, iki yıl sonra "Roma kulübüne bonservis parasını ödettirmek" olduğunu söyledi.

Konular: Spor, Fenerbahçe

salih uçan salı günü yeni takımı roma'nın formasıyla, eski takım arkadaşlarına karşı oynayacak. fenerbahçe, hazırlık maçı için roma'ya gitti. uçan, bu maç öncesinde, roma'nın tesislerinde türk basın mensuplarının karşısına çıktı.

20 yaşındaki futbolcu hedefinin roma'da kalmak olduğunu söyledi:

“iki seneliğine kiralandım. belki iki sene sonra fenerbahçe’ye geri döneceğim. iki sene sonra roma ile yeni bir anlaşma da yapmış olabilirim. hedefim iki sene sonra roma kulübüne bonservis parasını ödettirmek."

uçan bugünlerde italyan futbolundaki tempoya ayak uydurmaya çalışıyor:

“her antrenman tempolu geçiyor. oyunlar aynı şekilde tempolu oynanıyor. en büyük özellikleri tempolu oynamaları. tempo hiç düşmüyor. yakınlarımla menajerimle de konuşuyorum ve dedim ki 'birinci ayın sonunda ben burada en çok tempoyu kazanmalıyım.'"

genç oyuncu, takımının bu sezonki hedefi hakkında, “çok genç bir oyuncu kadromuz var. 22 yaşın altında 10 futbolcu var, 24 yaşın altında beş oyuncu var. bu sene benim ve roma takımının hedefi, ligde şampiyon olmak” diye konuştu.

uçan, fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü ismail kartal'la ilgili olarak, "ismail hoca’ya çok güveniyorum. her zaman takımın içinde ilişkiyi sağlayan, otoriteyi de sağlayan hocaydı. çok da güvenilir bir hoca ve benim şöyle bir düşüncem var: hiçbir oyuncunun oynasa da oynamasa da ismail hoca’ya sırt çevireceğini düşünmüyorum. başarılı olacağına inanıyorum." dedi.

uçan, geçen sezon fenerbahçe'nin başında bulunan ersun yanal'ın istifası hakkındaki bir soruya karşılık ise “teknik direktörlük değişikliği benimle ilgili değil. ben de internetten öğrendim. zaten ne başkan aziz yıldırım ne de ersun hoca benimle ilgili açıklama yaptı. istifada benim etkim olduğunu düşünmüyorum. ben oradayken, ersun hoca kalsaydı ya da gitseydi, bence şu an en doğru tercihi yaptım” şeklinde konuştu.

kaynak: al jazeera ve dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;