Suriye'de iç savaş

Şam'da bombardıman ve zehirli gaz saldırısı

Esed rejimi, başkent Şam’ın kırsalında muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta bölgesine hava saldırısı ve top atışları düzenledi. Aralarında bir çocuğun da olduğu 7 sivil öldü. Şam’da muhaliflerin denetimindeki Kabun semtine yönelik bombardımanda ise rejim klor gazı yüklü füzeler kullandı. Zehirli gazın etkisiyle 35 kişi nefes alma zorlukları belirtileriyle hastaneye kaldırıldı.

Bombardımanda biri çocuk 7 sivil hayatını kaybetti. [Fotoğraf: AA]

suriye'de beşşar esed rejimi, başkent şam’ın kırsalında muhaliflerin denetimindeki doğu guta bölgesine hava saldırıları ve top atışları düzenledi.

doğu guta’nın zemelka, mdera, harasta, duma, arbin ve ayn terma bölgelerine yönelik bombardımanda biri çocuk 7 sivil hayatını kaybetti. çok sayıda ev ve bina hasar gördü.

sivil savunma teşkilatı'nın kurtarma çalışmaları gerçekleştirdiği sırada aynı bölgeler bir kez daha hedef alındı.

doğu guta’ya yakın şam’ın kabun bölgesi de rejimin saldırısına uğradı. muhaliflerin denetimindeki bölgeye klor gazı yüklü füzeler fırlatıldı.

sivil savunma teşkilatı, bölgede 35 kişinin zehirli gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

ekmek dağıtım merkezine saldırı

idlib'deki sivil savunma yetkililerinden ubade zikre, rejimin idlib'in maaret numan ilçesine bağlı deyr eş-şarki köyünde ekmek dağıtım merkezini savaş uçaklarıyla vurduğunu bildirdi.

zikre, bombardımanda aralarında çocukların da bulunduğu 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin yaralandığını ifade etti.

saldırıda yaralananların ilçedeki sahra hastanesinde tedavi altına alındığını bildiren zikre, ekmek dağıtım merkezinin kullanılmaz hale geldiğini ifade etti.

dera'daki sivil savunma yetkilileri de savaş uçaklarının dera'da muhalifleri kontrolündeki busr harir beldesinde yerleşim yerini hedef aldığını, bombardımanda  5 sivilin yaralandığını kaydetti.

ankara'da muhaliflerle rusya arasında yürütülen müzakereler sonucunda 30 aralık 2016'da bir ateşkes anlaşmasına varılmıştı. ancak bu anlaşmaya ülkenin farklı bölgelerinde bombardıman ve çatışmalar devam ediyor.

suriye'de 7'inci yılına giren iç savaş en az 300 bin kişi öldü. 5 milyondan fazla suriyeli, komşu ülkelere sığındı.

[[Fotoğraf: Al Jazeera]]

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;