Türkiye Süper Ligi

Şampiyon beraberlikle bitirdi

2014-15 sezonunu şampiyon tamamlayan Galatasaray, ligin son maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile 1-1 berabere kaldı.

Konular: Spor, Futbol, Galatasaray
İki takım da golünü ikinci yarıda buldu. [Fotoğraf: AA]

rize yenişehir stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. çaykur rizespor 52'de eren ile öne geçti. galatasaray bu gole 86'da umut bulut ile karşılık verdi. 

sarı kırmızılı takımda 81'de koray günter kırmızı kartla oyun dışında kaldı. bu sezon ilk defa bir galatasaraylı oyuncu kırmızı kart gördü.

sarı kırmızılı takım bu maç öncesinde 20'nci şampiyonluğunu kazanmış ve dördüncü yıldızı takmaya hak kazanmıştı.

bu maçtan önce oynadığı son altı karşılaşmayı gol yemeden tamamlayan galatasaray'ın serisi sona erdi.

bu sonuçla galatasaray sezonu 77 puanla zirvede tamamladı. rizespor ise 36 puanla sezonu bitirmeyi başardı.

çaykur rizesporlu futbolcular ve teknik direktör hikmet karaman, maç öncesi galatasaray futbol takımı'nı sahaya çıkarken alkışladı.

soyunma odasından sahaya çıkış tüneli önünde karşılıklı tek sıra olarak dizilen yeşil mavili futbolcular ve teknik heyet, ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğu garantileyen sarı kırmızılıları alkışlayarak kutladı.

galatasaray taraftarları, daha sonra iki takım futbolcularını tribüne çağırdı. sporcular da el ele tutuşarak tribünlere gitti.

galatasaray'ın deplasmanda, çaykur rizespor ile oynadığı karşılaşmaya taraftarlar fazla ilgi göstermedi. yüksek bilet fiyatlarının da etkisiyle az sayıda taraftar izledi.

15 bin 500 kişilik rize yenişehir stadı'nın misafir taraftarlar için ayrılan tribününde bin civarında sarı kırmızılı taraftar yer aldı.

karşılaşma öncesi sarı kırmızılı futbolcuları tribüne çağırarak 'üçlü çektiren' taraftarlar, 'şampiyon galatasaray' tezahüratlarıyla takımlarına sevgi gösterilerinde bulundu.

karşılaşmayı yöneten hakem mustafa kamil abitoğlu kariyerindeki son maçına çıktı. galatasaray ve çaykur rizesporlu futbolcuların saha içinde alkışladığı abitoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

galatasaray, türkiye kupası'nda 3 haziran çarşamba günü bursaspor ile oynanacak final maçı nedeniyle bu sezon daha az süre alan oyunculardan kurulu bir kadroyla çaykur rizespor karşısına çıktı.

sarı kırmızılı takımda sarı kart cezalısı olan olcan adın'ın yanı sıra fernando muslera, burak yılmaz, hakan balta, felipe melo, selçuk inan, aurelien chedjou ve wesley sneijder kadroda yer almadı.

galatasaray'da geçen hafta beşiktaş maçının ilk 11'inden sadece 3 oyuncu, çaykur rizespor maçında forma giydi.

galatasaray kulübü başkanı dursun özbek, göreve gelmesinin ardından ilk deplasmanda takımını yalnız bırakmadı.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;