Türkiye Süper Ligi

Şampiyon Fenerbahçe ilk maçını kazandı

Süper Lig'de geçen sezonun şampiyonu Fenerbahçe, yeni sezondaki ilk lig maçında, konuğu Kardemir Karabükspor'u 3-2 yendi.

Konular: Spor, Futbol

Haberin Öne Çıkanları

Balıkesirspor 1 - 2 Akhisar

Rizespor 1 - 1 Gençlerbirliği

Eskişehirspor 2 - 1 Konyaspor

Fenerbahçe geçen sezon kendi sahasında Karabükspor ile karşılaştığı maçı da 4-0 kazanmıştı. [Fotoğraf: AA]

webo, 2-2'lik beraberliği bozan ve fenerbahçe'ye üç puanı getiren golü 81'inci dakikada kaydetti.

sarı lacivertliler'de cezalı volkan demirel forma giyemedi. volkan'ın yerine kaleyi mert günok korudu. ev sahibi ekipte diğer eksikler sakatlıkları bulunan bruno alves ve egemen korkmaz'dı.

emmanuel emenike, sekizinci dakikada dirk kuyt'ın asistiyle golü buldu. orta sahada topla buluşan dirk kuyt boşluk ararken karabükspor savunmasının arasına derinlemesine bir pas attı. sağ kanada yakın bir noktadan ceza alanına sokulan emenike kaleciyle karşı karşıya kaldı ve sağ ayakla yerden yaptığı vuruşla topu kaleci boy waterman'ın yanından ağlarla buluşturdu.

dominik kumbela, 35'te kardemir karabükspor'a beraberliği getiren golü kaydetti. ceza sahası içinde bekir irtegün'den kurtulan kumbela boşta kaldı ve altı pasın içinden kafayla topu ağlara gönderdi.

moussa sow'un 53'te attığı golle fenerbahçe bir kez daha öne geçti. karabükspor savunmasında larrys mabiala ile erkan kaş arasında bir anlaşmazlık oldu. erkan kaş'ın ayağından seken top bir anda ceza sahasında sow'un önünde kaldı. sow'un altı pasın gerisinden gelişine vurduğu sert şutta top, waterman'ın yanından ağlarla buluştu.

ancak michal kadlec'in kendi kalesine attığı gol ev sahibi takımın üstünlüğünü sona erdirdi. erkan kaş sol çaprazdan fenerbahçe kalesine topu sürdü. uygun açıyı bulduktan sonra çok sert bir şut çıkardı. fenerbahçe kalecisi mert topu kurtardı. ancak mert'ten seken topu savunmada bulunan michal kadlec çıkarmak isterken kafayla kendi ağlarına gönderdi.

81'de, sol kanatta topla buluşan raul meireles ceza sahasına girmeden sol ayakla ortasını yaptı. ceza alanı içinde bulunan pierre webo markajdan kurtuldu. webo'nun altı pasın dışında yaptığı kafa vuruşunda kaleci aykut özer çıkaramayınca top çizgiyi geçti ve ağlarla buluştu.

iki takım geçen sezonun 33'üncü haftasında yine kadıköy'de karşı karşıya gelmiş ve fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrılmıştı.

fenerbahçe'nin cezası nedeniyle bu maçta kale arkası tribünleri boş kaldı.

fenerbahçe, karşılaşma öncesi düzenlenen törende, takımdan ayrılan yabancı futbolcuları cristian baroni ve joseph yobo'ya teşekkür plaketi verdi.

kartal: ligin en hazır takımına karşı oynadık

fenerbahçe teknik direktörü ismail kartal, maçtan sonra, "ligin en hazır en ve mücadele gücü yüksek bir takımına karşı oynadık" dedi.

galatasaray ve beşiktaş'ın sezonun ilk haftasında deplasmanlarda aldıkları galibiyetlerin, kendileri adına mutlak galibiyet hedefini ortaya çıkardığını anımsatan kartal, "geçen sezon kayıpla başlamıştık, bu sezon kazanarak başladık" dedi.

volkan demirel'in, tff süper kupa maçından sonra galatasaraylı futbolcu melo'ya yönelik sözlerinin ardından ceza almasının anımsatılması üzerine kartal şunları söyledi:

"olmaması gereken şeyler ama oldu. keşke olmasaydı. hiçbir yerde hiçbir oyuncunun böyle davranış içinde olmamasını diliyorum, bir antrenör bir futbol adamı olarak. kendimizi bunlarla meşgul etmek istemiyorum. kendisi de bundan ders çıkarması gerekiyor artık, çıkardığını da düşünüyoruz. milli takıma çağrılmamasıyla ilgili, milli takımın teknik heyetini ilgilendiren bir şey. ben bu konuda herhangi bir yorum yapmak istemiyorum."

kartal, fenerbahçe'nin transferin son gününde yarın bir sürpriz isim getirip getirmeyeceği sorusu üzerine kartal, "bir oyuncu transferi istedim. zorladık ama olmadı" dedi.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;