Formula 1

Şampiyon Lewis Hamilton

Lider gittiği Formula 1’in son durağı Abu Dabi’de zafere uzanan Lewis Hamilton, Nico Rosberg'in önünde kariyerinin ikinci şampiyonluğuna ulaştı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Lewis Hamilton ilk şampiyonluğunu 2008'de elde etmişti. [Fotoğraf: AFP]

mercedes’in britanyalı pilotu, abu dabi’deki zaferiyle birlikte bu sezon 19 yarışta 11 yarış birinciliği elde etmiş oldu.

abu dabi’ye takım arkadaşı nico rosberg’in önünde giden hamilton, kariyerinin ikinci formula 1 şampiyonluğunu kutladı.

formula 1’de mücadele eden ilk siyah pilot hamilton, ilk şampiyonluğunu 2008’de kazanmıştı.

abu dabi’deki yas marina pisti’nde koşulan yarışta ikinciliği williams-mercedes’ten felipe massa, üçüncülüğü ise massa’nın takım arkadaşı valtteri bottas aldı.

mekanik sorun yaşayan ve tur yemesine rağmen yarışı bitirmeyi seçen nico rosberg, sezonu genel klasman ikincisi olarak tamamladı.

rosberg’in şampiyon olabilmesi için yarışı kazanması, hamilton’ın da ikincilikten daha kötü bir derece alması gerekiyordu.

formula 1’de markalar şampiyonasının galibi haftalar önce belli olmuş, mercedes zafere uzanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;