Amerika Açık

Şampiyon Marin Cilic

İlk grand slam finalini oynayan iki raketi buluşturan maçta Kei Nishikori’yi deviren Marin Cilic, Amerika Açık’ta şampiyon oldu.

Konular: Spor, Tenis
Cilic, Nishikori ile sekizinci buluşmalarında üçüncü kez kazandı. [Fotoğraf: Reuters]

14 numaralı seri başı marin cilic, ilk asyalı erkek grand slam şampiyonu olmak isteyen japon rakibi kei nishikori’ye set vermedi.

hırvat tenisçi, her üç seti de 6/3’lük skorla kazandı.

cilic, rakibinin 19 puan vuruşuna karşın 38 puan vuruşu yaptı. sadece bir servisini nishikori’ye kaptırdı ve beş kez servis kırdı. 17 ace attı.

25 yaşındaki tenisçi böylece kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna ulaştı.

2001’de goran ivanisevic wimbledon’ı kazandığından beri ilk kez bir hırvat tenisçi bir grand slamde şampiyonluk gördü.

2005’te bu yana ilk defa bir grand slam finali roger federer, rafael nadal ve novak djokovic’ten biri kortta olmadan oynandı.

nadal’ın sakatlığı nedeniyle katılmadığı bu yılki turnuvada cilic yarı finalde federer’i, nishikori ise djokovic’i elemişti.

cilic maçın ardından, “özellikle ilk sette ikimiz de çok heyecanlıydık. sonunda, hayalini kurduğum her şeye ulaştım. sıkı çalışmanın bir gün meyvesini vereceğini görmüş olduk. bu sadece benim için değil, diğer tenisçiler için de güzel bir işaret” diye konuştu.

24 yaşındaki nishikori ise, “hayatımın en kötü maçlarından birini oynadım. iki haftadır kortta o kadar uzun süreler kaldım ki vücudum bir maçı daha kaldıramadı” dedi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;