Türkiye

Samsun'da doktora silahlı saldırı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde silahlı saldırıya uğrayan doktor hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye, Sağlık
Opr. Dr. Kamil Furtun'un (56) ölümünü mesai arkadaşları alkışlarla protesto etti. [Fotoğraf: AA]

samsun sağlık il müdürlüğü, amsun göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi hastanesi'nin başhekimlik idari katının koridorunda göğüs cerrahisi uzmanı opr. dr. kamil furtun'a (56) silahlı saldırı olduğunu açıkladı. ismail k. tarafından silahla üç el ateş edilerek vurulan doktor hayatını kaybetti.

saldırıyı yapan ismail k. (30) ilkadım ilçesine bağlı kışla mahallesinde, olayda kullandığı tabanca ile yakalandı. saldırının nedeni henüz belirlenemedi.

evli ve bir çocuk babası furtun, samsun tabip odası tarafından "yılın doktoru" seçilmişti.

furtun için cumartesi günü hastane önünde tören düzenlenecek. doktorun naaşı, büyük cami'de öğle vakti kılınacak namazın ardından asri mezarlık'taki aile kabristanında toprağa verilecek.

Göğüs cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Kamil Furtun (56). [Fotoğraf: AA]

bakan kılıç'tan başsağlığı

seçim çalışmaları için kentte olan gençlik ve spor bakanı âkif çağatay kılıç, hastanede vali ibrahim şahin ve diğer yetkililerden bilgi aldı. saldırıda hayatını kaybeden doktor kamil furtun'un yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi.

eğitim ve araştırma hastanesi başhekimi ve samsun tabip odası başkanı doç. dr. fatih özkan, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, samsun'da bir hafta önce doktorlara uygulanan şiddetle ilgili açıklama yaptığını hatırlattı.

özkan, "şimdi kelimeleri nasıl tarif edeceğimi bilemiyorum. adice, haince, şerefsizce bir katliam bize göre. ağabeyimiz hayatını kaybetti, elimizden geleni yaptık ama maalesef kurtarılamadı. yoğun çaba içinde, menfur hadisenin sonucunda canımızdan etti bizi. bu saldırılar da bizim konuşmalarımız da bitmeyecek" dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;