Bilim-Teknoloji

Samsung'un teknoloji müzesi

Samsung, teknoloji tarihindeki gelişmeleri tanıtan dev bir müze açtı. Müzede Apple dahil birçok rakip firmanın teknolojiye kazandırdığı ürünler de sergileniyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

Haberin Öne Çıkanları

Samsung teknoloji müzesi açtı

Tarihi buluşlar sergileniyor

Apple II bilgisayarı da yer alıyor

Samsung inovasyon müzesi üç ana bölümden oluşuyor. (Electronista)

samsung, güney kore'nin suwon kentinde 10 bin 950 metrekarelik, beş katlı inovasyon merkezini hayata geçirdi. aynı zamanda müze görevi gören merkez, yüzlerce yıl öncesine ait icatların yanı sıra samsung’un tarihi boyunca sunduğu teknolojik ürünleri içeriyor.

teknolojinin gelişim sürecine göre üç ayrı döneme ait bölümler içeren inovasyon merkezi thomas edison, michael faraday ve alexander graham bell gibi tarihin en ünlü mucitlerinin geliştirdiği teknolojileri gözler öne seriyor. ‘mucitlerin çağı’ adını taşıyan ilk bölümde, guglielmo marconi’nin telsiz telgrafı da dahil çok sayıda buluş sergileniyor.

‘sanayi inovasyonu’ adı verilen ikinci bölümde yarı iletkenler, ekran teknolojileri ve mobil iletişim gibi bilgisayar ve telekomünikasyon sanayiine ait teknolojilere yer veriliyor. ilk cep telefonu ve akıllı telefonun da sergilendiği bölümde nokia, sony, intel, sharp ve motorola gibi rakip firmalara ait ürünler de yer alıyor.

engadget sitesinin verdiği bilgiye göre, samsung patent kavgaları devam eden apple’ın ‘apple ii’ bilgisayarına da müzede yer verdi.

inovasyon merkezinde yer alan ‘yaratıcılık çağı’ adındaki üçüncü bölüm samsung ürünleri ve teknolojilerine odaklanıyor. bölümde, ziyaretçileri bilgilendirmek için samsung’un yeni teknolojilerinden 180 derecelik ultra hd (uhd) ekranlar yer alıyor.

hafta içi her gün açık olan samsung'un inovasyon merkezini gezmek isteyen ziyaretçilerin rezervasyon yaptırması gerekiyor.

kaynak: electronista.com

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;