NBA

San Antonio şampiyonluğa yaklaştı

NBA final serisinde San Antonio, Miami'yi 107-86 yendi. Miami bir maç daha kaybederse San Antonio beşinci lig şampiyonluğuna ulaşacak.

Konular: Spor, Basketbol
Bugüne kadar NBA finallerinde 3-1 öne geçen tüm takımlar şampiyon oldu. [Fotoğraf: AFP]

san antonio spurs, nba'de son iki yıldır şampiyon olan miami heat'i iki maçtır kendi evinde yeniyor.

serinin dördüncü maçında ev sahibi miami, en çok kawhi leonard ile tony parker'ı durdurmakta zorlandı. leonard 20, parker 19 sayıyla oynadı.

patty mills, galibiyete 14 sayıyla katkıda bulundu. tim duncan 10 sayı, 11 ribaund kaydetti.

maçın en skorer oyuncusu ise san antonio adına 28 sayı üreten lebron james'ti.

san antonio pazar günü kendi evinde yapılacak maçı da kazanırsa şampiyonluğunu ilan edecek. nba finallerinde bugüne kadar hiçbir takım 3-1 öne geçtikten sonra kupayı elinden kaçırmadı.

san antonio geçen sezon da finalde karşılaştığı miami'ye yedi maç sonunda yenik düşmüştü.

nba'de, chicago bulls ile utah jazz'ın karşılaştığı 1997 ve 1998'den sonra ilk kez iki takım üst üste iki yıl finallerde birbirine rakip oldu.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;