Türkiye

Sancar, Nobel’i Genelkurmay’a teslim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabûl ettiği Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, Anıtkabir ziyareti öncesinde Nobel Kimya Ödülü’nü Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a teslim etti.

Konular: Türkiye
Kabulde Prof. Dr. Sancar'ın eşi Gwen Sancar [sağdan ikinci] da yer aldı. [Fotoğraf: AA]

cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan, nobel kimya ödülü sahibi türk bilim adamı prof. dr. aziz sancar'ı kabûl etti. cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1,5 saat sürdü. kabûlde prof. dr. sancar'ın eşi gwen sancar da yer aldı.

sancar, sabah genelkurmay başkanlığı’nı da ziyaret etti. anadolu ajansı, aziz sancar’ın burada düzenlenen bir törenle nobel madalyasını ve sertifikasını orgeneral akar'a teslim ettiğini bildirdi. ajansa göre sancar, sertifika ve madalyasını sergilenmek üzere anıtkabir'e teslim edeceği bir başka tören için de 19 mayıs'ta yeniden ankara'ya gelecek.

prof. dr. aziz sancar, bugün öğleden sonra da anıtkabir'i ziyaret edecek.

sancar, hücrelerin hasar gören dna'ları nasıl onardığını ve genetik bilgisini koruduğunu haritalandıran araştırmaları sayesinde, 2015 nobel kimya ödülü'ne lâyık görülmüştü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;