Türkiye

Saniye'den 10 gündür haber yok

Iğdır'da yaşayan Akan ailesi, 10 gün önce yaşadıkları evden kaçırıldığını düşündükleri lise öğrencisi kızlarından haber bekliyor.

Konular: Türkiye

iğdır'ın yüzbaşılar köyünde yaşayan akan ailesi kızlarından haber alamıyor. ailenin anlattığına göre, 10 gün önce eve kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler girdi.

baba ibrahim akan uyandığında evinin tüm kapılarının açık olduğunu fark etti. salonda bulunan sandığın da baltayla kırıldığını gören akan, hırsız şüphesiyle odaları gezmeye başladı.

çocuklarının kaldığı odaya giden akan, lise son sınıf öğrencisi kızı 16 yaşındaki saniye akan'ın yatağında olmadığını fark etti. aile 10 gündür bekleyişte. 

'kaçırılmış olmasından şüpheleniyorum'

baba ibrahim akan gazetecilere yaptığı açıklamada, en ufak bir seste uykusunun bölündüğünü, o gece ise eşi ve dört çocuğuyla uyuduğunu anlattı. "gece hiç uyanmadım. uyku spreyi sıktılar galiba. en ufak seste uyanan bir insanım. sandık kutusunu kırıp, bir şeyler aramışlar. evin tüm kapıları açık. rüzgâr evin içine girmiş. ona rağmen uyanmamışım. kızımın kaçırılmasından şüpheleniyorum" dedi.

akan, güvenlik güçlerine haber verdiklerini, kendilerinin de aramasına rağmen kızlarından bir iz bulamadıklarını aktardı.

'hayatta olduğunu bileyim, yeter'

anne sabiha akan ise kızının başına bir şey gelmesinden korktuğunu dile getirdi.

kızının başarılı bir öğrenci olduğunu ifade eden akan, "bir sıkıntısı olsaydı bize söylerdi. öyle bir şey de olmadı. bir derdi olduğunu bilsem, kızımın mutluluğu için her şeyi yapardım. tek istediğim şey kızımın sesini bir kez daha duyabilmek. hayatta olduğunu bileyim yeter" diye konuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;