Türkiye

Şanlıurfa'da kaza: 13 ölü

Şanlıurfa'da üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında çoğu Suriye uyruklu 13 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. Kazanın yaşandığı yolun güvensiz olduğu gerekçesiyle, çevrede yaşayanlar tarafından daha önce protesto gösterisi düzenlendiği ortaya çıktı.

Konular: Türkiye
Üç aracın karıştığı kazada aralarında çocukların da olduğu en az 8 kişi öldü. [Fotoğraf: AA]

şanlıurfa'da bir beton mikseri, bir minibüs ve bir otomobilin çarpıştığı kazada aralarında çocuk da bulunan, çoğu suriyeli 13 kişi hayatını kaybetti. yaralılar ise şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü, yağışta kayganlaşan yolda meydana gelen kazada 9 kişi de yaralandı. yaralılardan ikisinin hayati tehlikesi var.

yaralıları hastanede ziyaret eden şanlıurfa büyükşehir belediye başkanı celalettin güvenç, kazanın yağış ve sisten kaynaklandığının tahmin edildiğini söyledi:

"üzücü bir kazaya şahit olduk. ters yöne giren bir yolcu minibüsü ile maalesef karşı yönden gelen bir beton mikserinin çarpıştığı kazaya bir otomobil daha karışmış. minibüste bulunan çoğunluğu suriyeli 13 kişiyi kaybettik. kazada yaralanan 9 kişiden 2'sinin hayati tehlikesi sürüyor. yaralıların hastanelerimizdeki tedavileri devam ediyor."

kaza, öğleden sonra şanlıurfa - akçakale karayolundaki toki bağlantı yolunda saat 13.45'te meydana geldi. sürücülerinin kimliği henüz öğrenilemeyen otomobil, minibüs ve beton mikseri çarpıştı, araçlarda bulunanlar camlardan yola savruldu. kazayı görenlerin ihbarıyla olay yerine güvenlik güçleri ile sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

'minibüs şerit ihlali yaptı'

şanlıurfa - gaziantep karayoluna çıkmak için bağlantı yolunu kullanan ve akçakale yönüne giden minibüs iddiaya göre, sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda şerit ihlali yaparak karşı yönden gelen beton mikseri ile çarpıştı. beton mikserinin peşinden gelen otomobil de bu araçlara bindirdi.

onlarca ambulansın sevk edildiği olay yerine gelen ekipler, ilk müdahalesini yaptığı yaralıları ambulanslarla kentteki hastanelere taşıdı. ancak yapılan incelemede ilk etapta 4 kişinin öldüğü belirlendi, daha sonra çarpışmanın etkisiyle devrilen araçların kaldırılması ile beton mikseri ile minibüsün altında kalan 4 kişinin cesedine daha ulaşıldı. olay yerinde yaşamını yitiren 8 kişinin cesetleri yapılan inceleme sonrası otopsi için morga gönderilirken, yaralı olarak hastaneye götürülen 4 kişinin de yaşamını yitirmesiyle ölenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

6 kişinin durumu ağır

kazada ölenlerin çoğunluğunun minibüste yolculuk ettiği ve aralarında çocuklarla suriye uyrukluların da bulunduğu öğrenildi. bu arada kazada yaralanan ve olay yerindeki ilk müdahale sonrası hastanelere götürülen 6 kişinin tedavilerinin devam ettiği ve hayati tehlikelerinin sürdüğü bildirildi. kaza sonrası yaşamını yitiren 12 kişi ile yaralı 6 kişinin kimliklerinin ise tespit edilmesine çalışılıyor.

daha önce de kazalar oldu, protestolar yapıldı

bugünkü kazada 12 kişinin yaşamını yitirdiği toki bağlantı yolunda daha önce de çok sayıda ölümlü ve yaralamalı kaza meydana geldi. ilk kez çok sayıda kişinin aynı kazada yaşamını yitirdiği yolun kontrolsüz olduğu, trafik kurallarına uyulmaması, sürücülerin tenha olduğu için hız yaptığı gerekçesiyle yolda, bölgedeki yenice mahallesi sakinleri tarafından protesto gösterileri düzenlenerek, gerekli önlemlerin alınması istenmişti.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;