Gülen örgütü soruşturmaları

Şanlıurfa'da 'yasadışı' dinleme operasyonu

Gaziantep merkezli 12 ilde yürütülen operasyondan sonra Şanlıurfa'da da 'yasadışı dinleme' operasyonu başlatıldı. Şanlıurfa merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda, 14 istihbarat polisi gözaltına alındı.

ARŞİV [Fotoğraf: AA]

gaziantep merkezli 12 ilde sabah saatlerinde başlatılan operasyondan sonra öğle saatlerinde de şanlıurfa'da benzer bir 'yasadışı' dinleme operasyonu başlatıldı. şanlıurfa cumhuriyet başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri şanlıurfa merkezli 12 ilde operasyon düzenledi. aralarında şube müdürü, amir, başkomiser ve polis memurlarının da olduğu 14 kişi gözaltına alındı.

şanlıurfa'nın yanı sıra tayini çıkan polisler gaziantep, ankara, erzincan, afyon, malatya, eskişehir, tekirdağ, adana, konya, bayburt ve sivas’ta gözaltına aldı.

gözaltına alınan polisler şanlıurfa'ya götürülüp sorgulanacaklar.

'siyaset, iş ve spor camiasından isimlere dinleme'

şanlıurfa'da 2007 ile 2014 yılları arasında istihbarat şube müdürlüğü'nde görev yapan polisler, usulsüz evrak düzenleyerek farklı isimlerle imei numaraları üzerinden siyaset, iş ve spor camiasından kişileri yasadışı dinlemekle suçlanıyor.

bir süre önce başlatılan soruşturmanın ardından yapılan araştırmada, kentteki bazı isimlerin çeşitli suçlamalarla farklı isimler adı altında dinlendiği tespit edilmişti.

bu tespitin ardından cumhuriyet başsavcılığı, evraklarda usulsüz dinleme yaptığı belirlenen geçmiş dönem istihbarat şubesi müdürleri m.a. ve m.o. ile bir emniyet amiri, iki komiserin de olduğu 14 polis hakkında yakalama kararı verilmişti.

gaziantep merkezli 12 ilde "yasadışı dinleme" suçlamasıyla polislere düzenlenen operasyonda da en az 22 polis gözaltına alınmıştı.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;