2014 Dünya Kupası

Şanslarını son maça bıraktılar

2014 Dünya Kupası C Grubu'nda ilk maçlarını kaybeden iki takımın mücadelesinde Japonya, 38’inci dakikadan itibaren on kişi oynayan Yunanistan ile golsüz berabere kaldı.

Konular: Spor, Futbol
Japon futbolcular, maçtan sonra taraftarlarının önüne giderek eğildi. [Fotoğraf: AP]

maçın başlamasıyla birlikte japonya daha fazla topa sahip olan taraf oldu. japonya kısa paslarla ve kanat organizasyonlarıyla gol bulmaya çalışırken, yunanistan duran top ve kontrataklarla gol aradı.

27’nci dakikada yunanistan’ın kaptanı kostas katsouranis, yoshito okubo’ya sert müdahalede bulundu ve sarı kart gördü.

geçen sezon konyaspor forması giyen yunan golcü gekas da 35’inci dakikada sakatlık geçiren konstantinos mitroglou yerine oyuna girdi.

katsouranis, 38’inci dakikada makoto, hasebe’ye yaptığı faul sonucunda bir sarı kart daha görerek oyundan atıldı.

ikinci yarıda manchester united’da oynayan shinji kagawa oyuna girerek japonya’nın ataklarına katkıda bulunsa da maçta gol olmadı.

japonya yüzde 68 topla oynama oranıyla oynadığı maçta yunanistan ile golsüz berabere kaldı.

bu skorla iki takım da gruptan çıkma şansını son maça bıraktı.

24 haziran’daki son grup maçlarında japonya gruptan çıkmayı garantileyen kolombiya ile, yunanistan ise fildişi sahili ile oynayacak.

c grubu’nda kolombiya’nın altı, fildişi sahili’nin üç, japonya ve yunanistan’ın ise birer puanı bulunuyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;