Çevre

Saraybosna'da hava kirliliğine tek-çift plaka önlemi

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da etkili olan hava kirliliği nedeniyle araçlar plakalarının sonundaki rakamlara göre dönüşümlü olarak trafiğe çıkacak.

[Fotoğraf: AA]

bosna hersek'in başkenti saraybosna kantonu işletme hizmetleri müdürlüğü'nün yazılı açıklamasında, plakası tek rakamla biten araçların pazar, çift rakamla bitenlerin pazartesi günü trafiğe çıkacağı belirtildi. uygulamanın ikinci bir duyuruya kadar dönüşümlü olarak devam edeceği açıklandı.

saraybosna'daki hava kirliliği seviyesinin "endişe verici" olduğuna işaret edilen açıklamada, bu seviyenin azaltılmasına yönelik önlemlerin alındığı belirtildi.

açıklamada, belediye otobüsü sayısının artırıldığı, plaka uygulamasının polis, bakanlık, kamu hizmeti, diplomatik araç ve ambulansları kapsamadığı ifade edildi.

yetkililer, saraybosna'daki hava kirliğinin çoğu evin kömürle ısınmasından kaynaklandığını belirtiyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;