Kültür-Sanat

'Saraybosna'nın kalbi', 'Annemin Şarkısı'na

20. Saraybosna Film Festivali'nde, 'Saraybosna'nın kalbi en iyi film ödülü'nü 'Annemin şarkısı' aldı. 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne ise Feyyaz Duman lâyık görüldü.

'En iyi Erkek Oyuncu' ödülünü alan Duman, film ekibine teşekkür ederek, bu ödülü almaktan gurur duyduğunu söyledi. [Fotoğraf: AA]

avrupa'nın en önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen, 60 farklı ülkeden 247 filmi binlerce sinemaseverle buluşturan saraybosna film festivali'nin 20.si, halk tiyatrosu'nda düzenlenen törenle sona erdi.

dünyanın farklı ülkelerinden sinemacıları ve sinemaseverleri ağırlayan festival kapsamında kısa film, belgesel ve uzun metrajlı film kategorilerinde ödüller dağıtıldı.

uzun metrajlı film kategorisinde saraybosna'nın kalbi ödülünü, yönetmenliğini erol mintaş'ın yaptığı ve bu yılki festivalde en iyi film seçilen 'annemin şarkısı' filmi kazandı.

festival kapsamında, 'saraybosna'nın kalbi en iyi erkek oyuncu ödülü' erol mintaş'ın yönettiği 'annemin şarkısı' filminde rol alan feyyaz duman'a verilirken, ''en iyi kadın oyuncu ödülü'' ise ''brides'' filminde rol alan mari kitia'ya gitti.

belgesel film dalında ''saraybosna'nın kalbi'' ödülü yönetmenliğini tiha k. gudac'ın yaptığı "naked island" filmi aldı. belgesel film dalında ''jüri özel'' ödülü ise estzer hajdu'nun yönettiği ''judgement in hungary'' isimli filme verildi. kısa film dalında 'saraybosna'nın kalbi ödülü, yönetmenliğini una gunyak'ın yaptığı 'the chicken' isimli filme verildi.

20. saraybosna film festivali kapsamında ''saraybosna'nın kalbi onur ödülü'' için, bosna hersekli oscar ödüllü yönetmen danis tanoviç layık görüldü. açılışta ise ''saraybosna'nın kalbi onur ödülü'' tasarımcı agnes b. ve oyuncu gael garcia bernal'e takdim edilmişti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;