ABD

Sarraf'ın avukatından ek dilekçe talebi

ABD'de tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın 50 milyon dolarlık kefaletle salıverilme talebinin geri çevrilmesinin ardından, avukatı cevap hakkı için ek bir dilekçeyi 31 Mayıs'a kadar mahkemeye iletmek için izin istedi.

İran asıllı işadamı Rıza Sarraf 19 Mart'ta ABD'de göz altına alındı. [Anadolu Ajansı]

new york'ta tutuklu bulunan reza sarraf'ın avukatı benjamin brafman, kefalet isteğini geri çeviren başsavcı preet bharara'nın açıklamalarına karşı yeni bir girişimde bulundu. bugün sarraf'ın davasına bakan hâkim richard berman'a bir dilekçe yazan brafman, cevap hakkı için ek bir dilekçeyi 31 mayıs günü yerel saatle 12.00'a kadar mahkemeye iletmek için izin istedi.

avukat dilekçesinde, savcılığın “doğru olmayan ve temelde kusurlu argümanlar” ile kefalet taleplerine karşı çıktığını savundu. kendilerine cevap hakkı verilmesini talep eden brafman, "mahkemeye konu ile ilgili kritik öneme sahip bazı ek bilgiler de göndereceğiz" ifadelerine yer verdi.

abd'de hafta sonu ve pazartesi gününün tatil olması nedeniyle, salı gününe kadar zaman verilmesini isteyen avukat, 2 haziran'da görülecek kefalet duruşmasının ertelenmesini istemediklerini de dilekçede belirtti.

hakim berman'ın, avukatın talebini kısa süre içinde değerlendirmesi bekleniyor.

soruşturmayı yürüten başsavcı preet bharara, sarraf'ın kefaletle serbest kalma talebinin reddedilmesine gerekçe olarak şüphelinin üst düzey devlet görevlileriyle yakın ilişkilerini ve maddi gücünü göstermişti. dosyada, 17 aralık soruşturmasında adı geçen eski ekonomi bakanı zafer çağlayan eski içişleri bakanı muammer güler, eski avrupa birliği bakanı egemen bağış'ın adları yer alıyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;