Türkiye

Savcı Kiraz'ın ön otopsi raporu

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz'ın ölümüne ilişkin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından ön otopsi raporu hazırlandı.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın hazırladığı ön otopsi raporunda ölüm nedeni "Mermi yaralanması sonucu oluşan kafatası kırığına bağlı beyin kanaması ve iç organ yaralanmasına bağlı iç kanama" olarak yer aldı.

Savcı Kiraz daha önce Berkin Elvan dosyasında görev yapan dört savcıya kıyasla olayın aydınlatılması için ilerleme kaydeden isim oldu. [Fotoğraf: AA]

çağlayan'daki istanbul adalet sarayı'nda rehin tutulduktan sonra öldürülen savcı mehmet selim kiraz'ın ölümüne ilişkin adli tıp kurumu başkanlığı tarafından hazırlanan ön otopsi tutanağında ölüm nedeni, "mermi yaralanması sonucu oluşan kafatası kırığına bağlı beyin kanaması ve iç organ yaralanmasına bağlı iç kanama" olarak yer aldı.

istanbul adalet sarayı'nda 31 mart günü dhkp-c örgütü üyesi şafak yayla ve bahtiyar doğruyol tarafından rehin alındıktan sonra öldürülen memur suçları bürosu savcısı mehmet selim kiraz'ın ölümüne ilişkin adli tıp kurumu başkanlığı tarafından hazırlanan 1 nisan 2015 tarihli ön otopsi tutanağı savcılığa ulaştı. istanbul adli tıp kurumu istanbul morg ihtisas dairesi başkanlığı tarafından hazırlanan ön otopsi raporuna ilişkin tutanakta iki savcı, otopsi şube müdür vekili, üç adli tıp uzmanı doktor, iki asistan, iki otopsi teknikeri ile bir fotoğrafçı olmak üzere toplam 11 kişinin imzası bulunuyor.

raporda ölüm nedeni şu şekilde yazıldı:

“ateşli silah mermi çekirdeğine bağlı kafatası, kot ve skapula kemik (kürek kemiği) kırığıyla birlikte beyin kanaması, beyin doku harabiyeti ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama."

raporda ayrıca, yapılan mikroskobik incelemede savcı kiraz'ın vücudunda 7.65 mm çapında silaha ait iki adet mermi çekirdeğinin de ön otopsi sırasında çıkarıldığı bilgisi yer aldı.

soruşturmada ilerleme kaydetmişti

cumhuriyet savcısı mehmet selim kiraz, gezi parkı eylemleri sırasında istanbul okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki berkin elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyordu.

yaklaşık yedi ay önce bu soruşturmaya atanan savcı kiraz, daha önce dosyada görev yapan dört savcıya kıyasla olayın aydınlatılması için ilerleme kaydeden isim oldu.

kaynak: dha ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;