Gülen örgütü soruşturmaları

Savcılar: 7 bin kişiyi dinlemedik

Binlerce kişiyi dinlettiği iddia edilen savcılar açıklama yaptı. Savcı Çimen "7 bin adam dinlenir mi? Saçma sapan haberler" diye konuştu, Savcı Özcan ise "Makul sayıda şüpheli mahkeme kararıyla dinlendi" dedi.

Konular: Türkiye
Yenişafak ve Star gazeteleri dinlemeleri Gülen Cemaati'nin yaptırdığını öne sürdü. [CHA]

bir soruşturma kapsamında başbakan recep tayyip erdoğan, yakın çevresi, siyasetçi, gazeteci, yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları ve sanatçıların da aralarında olduğu yaklaşık 7 bin kişiyi dinlettiği iddia edilen savcılar adem özcan ve adnan çimen açıklama yaptı. 

savcı çimen "bu iddialar asılsız. gerçeği yansıtmamaktadır. böyle bir soruşturma var ama bu şekilde değil. 7 bin adam dinlenir mi? böyle saçmasapan birşey olur mu? kim dinleyecek bunları" diye konuştu.

savcı çimen iddiaları üzerine kendisi hakkında hsyk'ya inceleme talebinde bulunduğunu da söyledi, "hakkımdaki soruşturma tamamlansın neyse çıkar gerçek ortaya'' dedi.

'makul sayıda şüpheli dinlendi'

savcı özcan ise yazılı bir açıklama yaptı. gazetecilere dağıttığı tek sayfalık açıklamasında özcan 'yeni şafak ve star gazetelerindeki haberlerde iddia edildiği gibi binlerce kişinin kesinlikle dinlenmediğini' belirtti. 

özcan, makul sayıda şüpheli hakkında mahkeme kararıyla dinleme takibi yapıldığını bildirdi. ancak dinlenen kişi sayısını ve kim olduklarını ise açıklamadı. 

özcan'ın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırla sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır"

"24 şubat 2014 tarihli yeni şafak ve star gazetelerinde yapılan haberlerde özetle gazeteci, siyasetçi, yazar, stk temsilcileri ve işadamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir. söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, stk temcilcileri ve işadamlarının telefonlarının dinlenilmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır."

"söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir.yapılan maksatlı haberlerden dolayı şahsım tarafından açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur."

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;