Gülen örgütü soruşturmaları

Savcının 'Dumanlı tutuklansın' talebi reddedildi

Medya ve polise yönelik 'Cemaat' soruşturmasında serbest bırakılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkındaki tutuklama talebi reddedildi.

14 Aralık operasyonunda gözaltına alınanlardan Ekrem Dumanlı serbest bırakılırken, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca tutuklanmıştı. [Fotoğraf: DHA]

soruşturmayı yürüten terör savcılığı, dumanlı ile birlikte 8 kişinin serbest bırakılmasına itiraz etmişti. savcılığın itirazını ilk istanbul 1. sulh ceza mahkemesi değerlendirdi. 

1. sulh ceza hâkimliği, kararının yerinde olduğunu ve değiştirmeyeceğini bildirdi. bunun üzerine itiraz bir üst mahkemeye gitti. istanbul 2.  sulh ceza hâkimliği itirazı değerlendirdi.

hâkim hulusi pur; ekrem dumanlı, polis memuru mehmet ali doğan, komiser yardımcısı rıfat aslan, polis memuru yakup ergün, polis memuru recep güleç, polis memuru çetin öztürk, emniyet müdürü mustafa kılıçaslan, komiser ali cihan’ın tutuklanması talebini reddetti.

hâkim pur, 1. sulh ceza hâkimliği'nin verdiği kararın yasalara uygun olduğunu, serbest bırakma kararının yerinde olduğunu belirtti.

gülen cemaati'ne yakın "medya ve polise yönelik soruşturma" kapsamında serbest bırakılan zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ekrem dumanlı ile birlikte 8 kişi istanbul 1. sulh ceza mahkemesi’nce serbest bırakılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;