Türkiye

Savunma Bakanı sınırda

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Çolak, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı sevkiyatın ardından, sınır birliklerinde inceleme yaptı.

[Fotoğraf: Arşiv-AA]

türk silahlı kuvvetlerinin sınıra yaptığı sevkiyatın ardından milli savunma bakanı fikri işık ve kara kuvvetleri komutanı orgeneral salih zeki çolak, sınır birliklerinde incelemelerde bulunuyor.

işık, beraberinde orgeneral çolak ile türk silahlı kuvvetlerine ait uçakla hatay'a geldi. hatay valisi erdal ata ve 2. ordu komutanı korgeneral metin temel tarafından karşılanan bakan işık ve orgeneral çolak, askeri helikopterle havalimanından ayrıldı.

sınır birliklerinde incelemelerine başlayan işık ve orgeneral çolak, ilk olarak sınırın sıfır noktasındaki kara kuvvetleri komutanlığına bağlı bir hudut karakoluna geldi.

tören mangasını selamlayan bakan işık, daha sonra karakol anı defterini imzaladı. hudut karakolunda incelemelerde bulunan işık, ardından gözetleme kulesine çıkarak hudut tekmilini aldı.

askerlerle öğle yemeği yiyen bakan işık ve orgeneral çolak'ın sınır birliklerindeki incelemeleri devam ediyor.

gazetecilerin sorularını yanıtlayan bakan fikri işık, "bölgedeki gelişmelerle ilgili türkiye’nin her türlü ihtimale hazır olması açısından önemli çalışmalar yürütülüyor" dedi. türkiye irak'ın toprak bütünlüğüne saygı duyduğunu hatırlatan fikri işık, irak'tan gelen terör tehdidini bertaraf etmekte de kararlı olduklarını söyledi.

işık, "teröristlerin sınırımızdan geçmemesi için de her türlü tedbir alınıyor. terör ögütleriyle mücadele kararlılıkla sürecek" ifadelerini kullandı.

bakan işık'a rakka operasyonuyla ilgili değerlendirmeleri de soruldu. işık bunun üzerine, "rakka operasyonu bir aşamada olmayacak. önce izolasyıon, sonra kuşatma ve nihai taarruz olacak. askeri düzeyde abd ile planlamalar devam ediyor. şartlarımızı ortaya açık ve net koyduk pyd’nin bu operasyonlara katılmaması... bu sağlanırsa abd’ye her türlü desteği vermeye hazırız. derdimiz rakka’nın deaş’tan temizlenmesi ve kendi asli unsurları tarafından yönetilmesi" dedi.

28’inci mekanize piyade tugay komutanlığı birliklerine ait tank, tank kurtarıcı ve iş makinaları, ankara ve çankırı'dan silopi'ye sevk edilmişti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;