Türkiye

Savunma Bakanı Yılmaz: F-4'lere güven kalmadı

Son dokuz günde altı pilotun şehit olduğu üç kazayla gündeme gelen F-4 uçaklarıyla ilgili konuşan Savunma Bakanı İsmet Yılmaz "F-4 uçaklarına olan Türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır" dedi. Başbakan Davutoğlu da "Gerektiğinde F-4'ler tümüyle eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir" diye konuştu.

Konular: Türkiye
Konya'da düşen uçağın enkazı [Fotoğraf:DHA]

milli savunma bakanı ismet yılmaz, konya'da iki pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasına ilişkin, "bundan sonra bu uçaklar kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. bununla ilgili kuvvet komutanlarımız ve genelkurmay başkanımız gereğini yapacaktır" dedi.

irak'ın erbil kentinde bulunan yılmaz, aa muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"şehitlerimize allah'tan rahmet diliyorum. malatya'daki olaydan sonra şimdi bu eskişehir'deki olayın da olması dolayısıyla bu uçaklara olan, ne kadar güvenli olmuş olursa biz onun modernizasyonunu yapmıştık. bakımlı olduğunu söylüyorduk. uçakların bakımlı olması önemlidir. yaşı önemli değildir diyorduk. ancak genelde bir de algı, gerçeğin gönüne geçer bazen. işte şimdi bu f-4 uçaklarına olan türk halkındaki güven ortadan kalkmıştır. bundan sonra bu uçaklar kullanılırken iki sefer düşünmek gerekli diye düşünüyorum. bununla ilgili kuvvet komutanlarımız ve genelkurmay başkanımız gereğini yapacaktır."

davutoğlu: gerektiğinde faaliyet dışı tutulabilir

başbakan davutoğlu da new yorkta, gazetecilerin, konya'daki askeri uçağın düşmesiyle ilgili sorularını yanıtladı. davutoğlu ''bana verilen ilk bilgide doğrudan uçaktan kaynaklanan bir problemden daha çok, eğitimin kendisinin doğasında olan zorluktan kaynaklanan bazı faktörlerin etkili olabileceği gündeme getirilmişti ama konu nihayet bütün tetkikler yapıldıktan sonra açıklığa kavuşacak. bunların sebeplerini inceleyeceğiz, gerektiğinde f-4'ler tümüyle bu eğitim faaliyetlerinin dışında tutulabilir. türkiye'ye döner dönmez bu konuda genelkurmay başkanımızdan tekrar detaylı bir brifing alıp, gerekli adımları atarız" ifadelerini kullandı.

dokuz gün arayla düşen üçüncü f-4

24 şubat’ta malatya'dan havalanan iki adet rf-4e keşif uçağı eğitim uçuşu sırasında akçadağ ilçesi yakınlarında düşmüştü. olayda dört pilot ölmüştü. rf-4e'ler türk hava kuvvetleri tarafından 1974'ten bu yana kullanılan f-4e uçaklarının keşif modeli.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;