Almanya

Schaeuble: Göçmen krizinde işbirliğine devam etmeliyiz

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "Erdoğan'ın yaptıklarından hoşlanmıyorum ama onunla işbirliğini sonlandırmamız gerektiği fikrine de katılmıyorum" dedi.

seçim turu kapsamında almanya'nın kuzeyindeki rostock kentinde konuşan maliye bakanı wolfgang schaeuble, ülkedeki muhalefetin türkiye ile işbirliğini durdurmaya yönelik çağrılarını reddetti. schaeuble, "erdoğan'ın yaptıklarından kesinlikle hoşlanmıyorum ancak onunla işbirliğini bitirmemiz gerektiği fikrine de katılmıyorum" dedi. schaeuble, suriye ve irak kaynaklı göçmen akınıyla mücadelede cumhurbaşkanı erdoğan'ın yardımını almak için onunla çalışmanın önemli olduğunu vurguladı ve "birlikte çalışmak bizim kendi çıkarmız gereğidir" sözlerini kullandı.

almanya'da muhalefet partileri, türkiye'deki darbe girişiminden sonra yapılan gözaltı, görevden alma ve ihraçlar nedeniyle alman hükümetini türkiye ile işbirliğini sona erdirmeye çağırmıştı. 

schaeuble, almanya başbakanı angela merkel'in partisi olan muhafazakâr hristiyan demokrat birliği'ne mensup.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;