Avrupa

Schengen’den çekilme resti

Fransa lideri Sarkozy, koltuğunu koruması halinde AB’nin serbest dolaşım antlaşmasında değişiklik talep edeceğini söyledi.

Haberin Öne Çıkanları

'18 ay içinde askıya alırız'

Muhafazakar açıklamalar

Anketlerde geride

Sarkozy, kamuoyu yoklamalarında Sosyalist Parti’den aday olan rakibi François Hollande’ın gerisinde seyrediyor.
Sarkozy, kamuoyu yoklamalarında Sosyalist Parti’den aday olan rakibi François Hollande’ın gerisinde seyrediyor. [Reuters]

gelecek ay düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik olarak kampanyasını sürdüren fransa cumhurbaşkanı nicolas sarkozy, tekrar seçildiği takdirde ab içinde serbest dolaşımın temeli olan schengen antlaşması’nı tekrar müzakere edeceğini söyledi.

‘güçlü fransa’ sloganı çevresinde kurduğu kampanyasına devam eden fransa cumhurbaşkanı, paris'te 55 bin kişiye seslendi. kampanyadaki muhafazakar söylemleriyle dikkat çeken sarkozy yaptığı konuşmada, “schengen müzakereleri bitinceye kadar, fransız şirketlerine kamu ihalelerinden faydalanma hakkı tanınacak” dedi.

sarkozy ayrıca yeniden seçilmesinden 18 ay içinde antlaşmada değişiklik yapılmazsa, fransa'nın schengen bölgesine katılımını tek taraflı olarak askıya alacağını duyurdu.

muhafazakar söylemler

sarkozy, geçtiğimiz günlerde seçimi kazanamaması halinde siyaseti bırakacağını söylemişti. fransa cumhurbaşkanı ayrıca, giderek sertleştirdiği muhafazakar söylemlerinden birini dile getirerek fransa’da çok fazla göçmen bulunduğunu ve tekrar seçilmesi halinde bu sayıyı azaltacağını söyledi.

sarkozy, kamuoyu yoklamalarında sosyalist parti’den aday olan rakibi françois hollande’ın gerisinde seyrediyor.

fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi ilk turu 22 nisan’da yapılacak. 6 mayıs’taki 2. tura ise ilk turda en çok oyu alan iki aday katılabilecek.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;