Suriye'de iç savaş

SDG, Mumbuc'u tamamen kuşattı

YPG’nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri kaynakları, Mumbuc-Halep yolunu kestiklerini açıkladı. SDG’nin daha önce üç yönden kuşattığı Mumbuc’un son çıkışı olan Halep yolunun kesmesiyle kasaba tamamen çembere alınmış oldu.

ypg’nin başını çektiği suriye demokratik güçleri kaynakları, mumbuc-halep (el bab) yolunu kestiklerini duyurdu. sdg’nin daha önce üç yönden kuşattığı mumbuc’un son çıkışı olan halep (el bab) yolunun kesmesiyle kasaba tamamen çembere alınmış oldu.

reuters’e konuşan bir kürt kaynak, işid’in savunmasının, sdg güçlerine karşı hızlı bir şekilde çöktüğünü söyledi.

sdg, tamamen kuşattığı mumbuc kasabasına henüz girmiş değil. kentin sıfır noktasında işid ile çatışmalar yürüten sdg, kente girme hazırlıkları yaparken sdg’ye havadan destek veren abd’nin öncülüğündeki koalisyon uçakları mumbuc’a bombardıman düzenliyor.

abd tarafından desteklenen sdg mayıs’ın sonunda rakka’yı almak için operasyon başlattıktan bir hafta sonra işid’in türkiye ile olan sınırını kapatmak amacıyla odağını mumbuc kasabasına kaydırmıştı.

fransa: suriye’de sdg’ya danışmanlık yapan güçlerimiz var

fransa savunma bakanlığı ise, ilk kez suriye’de özel kuvvetlerinin bulunduğunu açıkladı.

açıklamayı yapan fransa ordusu sözcüsü gilles jaron, ülkesinin savunma bakanı jean-yves le drian'ın, suriye’de özel kuvvetlerinin olduğunu teyit ettiğini söyledi. jaron, fransız özel kuvvetlerin mumbuc’u almaya çalışan ve abd tarafından desteklenen sdg’ye danışmanlık yaptığını belirtti.

"özel kuvvetlerle ilgili hiçbir zaman derin detaylara inmiyoruz. zaten adı üstünde bu kuvvetler özel. bu askerleri korumak için onların yeriyle ilgili bilgi veremeyeceğim."

bu açıklamayla fransa, suriye’de askerlerinin olduğunu ilk kez açıklamış oldu. 

suriye'de 300'e yakın abd'li özel askerler bulunuyor. bu güçler, ypg'nin liderliğindeki sdg güçlerine danışmanlık yapıyor. mayıs'ın sonunda başlatılan rakka operasyonu sırasında sdg güçlerine eşlik eden bir abd'li asker ypg arması takarken görüntülenmişti. 

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;