Türkiye

'Sebze meyvenin fiyatı katlanır'

Kamyoncular Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giriş saatlerini protesto ediyor. İstanbul Hali'ne dört gün boyunca sebze meyve girişi azalacak, fiyatlar artacak.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Antalyalı kamyoncular FSM giriş saatlerini protesto ediyor.

Dört günlük eylem kararı alan kamyoncular talepleri yerine gelmezse eylemlerini 15 güne uzatacaklar.

antalyalı kamyoncular istanbul’da fatih sultan mehmet (fsm) köprüsünde 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri arasında ağır tonajlı araçlara uygulanan geçiş yasağını protesto etmek için kontak kapatma eylemi başladı. bu saatlerde istanbul'a ulaşan nakliyeciler uzun bekleme süresi nedeniyle ürünlerinin bozulduğunu söylüyor. eyleme 11 kooperatif ve 2 bin civarında kamyoncu katılıyor.

al jazeera’ya konuşan alanya kamyoncular kooperatifi başkanı ahmet uyar “eylemimiz dört gün devam edecek. bu dört gün boyunca yetkililerden ses gelmezse eylemi 15 güne kadar uzatacağız. alanya toptancılar halinde bugün kimse yok. herkes kontak kapattı evinde oturuyor” dedi. uyar, eylemin her saat genişlediğini, kendilerine ankara, adana, muğla’nın fethiye ilçesinden de destek geldiğini onların da eyleme katıldığını söyledi.

istanbul'un trafik çilesinin farkında olduklarını belirten uyar, kuru yük kamyonlarının geçişinin 10 yıldır yasak olduğunu son üç yıldır da sebze, meyve taşıyan araçlara yasak getirildiğini söyledi. taleplerinin sadece sebze meyve gibi hemen bozulabilecek ürünler taşıyan kamyonlara izin verilmesi olduğunu dile getirdi.

“görüşmelerden sonuç alamadık”

uyar, ak parti genel başkan yardımcısı aynı zamanda ak parti antalya büyükşehir belediye başkanı adayı olan menderes türel ile görüştüklerini, kendisinin sorunun düzelmesi için uğraştığını ancak bir sonuç alamadıklarını belirtti.

domates 3 lira olur”

tüm sebze, meyve komisyoncu ve tüccarlar federasyonu (tumeskom) başkanı burhan er'e göre eylem fiyat artışları ile getirecek. bu artışın da salı gününden itibaren tezgahlara yansıyacağını söyleyen er, "özellikle serada yetiştirilen sebze meyvelerde yüzde 50, yüzde 100 oranında  yükselme olacak. şu anda bile yüzde 10 yüzde 20 arasında bir yükselme var. ama aslıl fiyat artışı yarından itibaren kendini gösterecek. domatesin hal çıkış fiyatı şu anda 1.5 lira 2.5 lira arasında değişiyor. yarından itibaren bu rakam 3’ün üzerine çıkacak. şu anda biber 3 lira ile 4 lira arasında değişiyor. yarından itibaren 4.5 liraya ulaşacak" dedi.

"fırsatçılara gün doğacak"

büyük marketlerin birkaç gün öncesinden fazlaca ürün aldıklarına dikkat çeken burhan er, "stok ettikleri meyve sebzeyi peyder pey çıkarıp yüksek fiyata satacaklar, bu şekilde fırsatçılara gün doğacak" diye konuştu.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;