2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

Seçim sandıklarında kavga

Şanlıurfa'da bir kişinin çok sayıda oy pusulasında Erdoğan'a "evet" mührü bastığı iddiası CHP ile AKP'liler arasında kavgaya yol açtı. Van'da ise sandıkları dolaşan AKP'li vekile taşlı saldırı düzenlendi.

Konular: Türkiye
Van'da AK Partili vekilin taşlı saldırıya uğradığı olayların ardından Demirtaş'ın iki müşahidi gözaltına alındı. [Fotoğraf: DHA]

doğan haber ajansı'nın haberine göre şanlıurfa'da hacı bektaşi veli ortaokulu'nda oy kullanılan kabine giren bir kişi çok sayıda pusulaya cumhurbaşkanı adaylarından recep tayyip erdoğan lehine mühür bastı. polis durumu fark edince ibrahim f. isimli kişiyi gözaltına aldı. ibrahim f. yanındaki oy pusulalarıyla birlikte asayiş şube müdürlüğü'ne götürüldü.

olayın duyulması üzerine okulda toplanan bir grup chp'li ise paket oy kullanıldığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

grup asayiş şube müdürlüğü önüne gitti.

chp'liler, burada olayı duyarak gelen ak partili grup ile karşılaşınca tartıştı.

çıkan tartışma kısa sürede tekme tokat kavgaya dönüştü.

müdahale ederek kavgayı sonlandıran polis, olaya karıştığını saptadığı 5 kişiyi gözaltına aldı.

sandık başkanına bıçaklı saldırı

van'ın muradiye ilçesi babacan mahallesi'nde hdp ve ak partililer arasında çıkan kavgayı ayırmak isteyen sandık başkanı bıçakla yaralandı. muradiye devlet hastanesi'ne kaldırılan başkanı yaralayanın kimliği açıklanmadı. jandarma mahallede geniş güvenlik önlemi aldı,  olaya karışanları bulmak için çalışma başlattı.

ak parti vekiline taşlı saldırı

van'da ak parti'nin van milletvekili gülşen orhan'a saldırı düzenlendi.

süphan mahallesi'nde bulunan müslüm görentaş ilkokulu'nda oy verme işlemi sırasında gelen orhan bazı kişilerle tartıştı.

tartışmanın ardından orhan zırhlı araçlar eşliğinde okuldan ayrıldı.

bu sırada araçlara taş atıldı.

polis okul çevresinde toplanan kalabalığı gözyaşartıcı gaz ve tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı.

orhan'ın gidişi sırasında bazı kişilerin araçlara taş atmaya başlaması üzerine de gerginlik tırmandı.

polis, gözyaşartıcı bomba ve taziyikli su kullanarak, okul çevresinde bulunan kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

gerginliğin artıması üzerine van büyükşehir belediye başkanı bekir kaya ile başkan vekili hatice çoban da okula geldi.

yapılan konuşmaların ardından okul çevresindeki gerginlik sona erdi.

olaylar sırasında hdp'nin cumhurbaşkanı adayı selahattin demirtaş'ın 2 müşahidi gözaltına alındı.

ak parti'den kınama

ak parti van il başkanlığı, süphan mahallesi'ndeki gerginlik ile ilgili basın açıklaması yaptı. açıklamada şöyle denildi:

"ak parti van milletvekili gülşen orhan, gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçimini takip etmek için süphan mahallesi'ndeki müslih görentaş ilköğretim okulu'na geldi. burada binayı gezen milletvekili orhan'a ziyaret sonrasında bir grup sözlü saldırıda bulundu. grup, orhan ve beraberindekiler araca geçtikten sonra taşlı saldırıya başladı. yapılan saldırıda milletvekili gülşen orhan'ın makam arabasının sağ ve arka camları hasar gördü."

ak parti il başkanı zahir soğanda ile birlikte açıklamalarda bulunan orhan saldırıyı kınarken, il başkanı soğan da seçilmiş bir insana yapılan saldırının hiçbir adaletli yanının olmadığını ve kabullenilmeyeceğini belirtti.

kaynak: doğan haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;