2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

'Seçim yarışı antidemokratik'

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, devletin tüm imkanlarını Başbakan Erdoğan'ın kampanyası için sefeber edildiğini söyledi.

Konular: Türkiye
Demirtaş, seçim kampanyasında toplumun her kesimine ulaşmaya çalışacaklarını söyledi. [Fotoğraf: AA]

demirtaş, istanbul şişli kent kültür merkezi’ndeki toplantıda kendi seçim kampanyasında çalışacak gönüllülerle bir araya geldi.

demirtaş devlet televizyonu trt’nin seçim sürecinde adayların kampanyalarına eşit süreler vermediğini savunurken, “seçim yarışının antidemokratik, eşitsiz ve ayrımcı" olduğunu söyledi.

hdp eşbaşkanı isim vermeden ak parti'yi de eleştirirken, "devlet olanaklarını sınırsızca, sorumsuzca kullanacaklar. cumhurbaşkanı adayıdırlar ama göreceksiniz valiler, kaymakamlar, emniyet onun için çalışacak, sosyal yardımlar onun için dağıtılacak. holdingler, para babaları o çankaya'ya çıksın diye servetlerini yollara dökecek" ifadelerini kullandı. 

demirtaş, seslerini halka kendi imkanlarıyla duyurmaya çalışacaklarını belirtirken de özellikle kadınlardan kampanyada sorumluluk almalarını istedi.

seçimin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan demirtaş, kampanyayla toplumun her kesimine ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

"cumhurbaşkanlığı kampanyasında bu hayalleri ve özlemleri görünebilir hale getirebilirsek, cumhurbaşkanı olmak isteyen, halkın gerçek çalışmasıyla kazanan biz olacağız" diyen demirtaş, /hizmetçi devlet ve büyük halk/ ile demokrasi anlayışını oturtacaklarını dile getirdi.

imralı'ya gitmeyecek

hdp eşbaşkanı, bu süreçte imralı adasındaki pkk lideri abdullah öcalan’ı ziyarete gidip gitmeyeceğine dair soruya da “yok” yanıtını verdi.

selahattin demirtaş konuşmasının başında ölüm yıl dönümleri olan eski halkın emek partisi diyarbakır il başkanı vedat aydın ile gezi olaylarında hayatını kaybeden ali ismail korkmaz’ı da andı. polis müdahalesinden kaçarken eskişehir’de linç edilen ali ismail kormaz’ın dava sürecini de eleştiren cumhurbaşkanı adayı, davada yol katedilemediğini söyledi

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;