Türkiye

Sedat Peker'den akademisyenlere tehdit

'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmekten' hükümlü Sedat Peker, Güneydoğu'daki çatışmalarla ilgili bildiri yayınlayan ve devleti eleştiren akademisyenleri tehdit etti. Kendisine ait internet sitesinde açıklama yayınlayan Peker, "Oluk oluk kan akıtacağız ve kanlarınızda duş alacağız" ifadelerini kulllandı.

[Fotoğraf:DHA-Arşiv]

1 kasım seçimi öncesi rize'de yaptığı mitingde sarfettiği "oluk oluk kan akacak" sözleri nedeniyle hakkında soruşturma açılan sedat peker,  kendisine ait web sitesinde bir açıklama yayınladı.  peker, "barış için akademisyenler girişimi" adıyla güneydoğu'daki çatışmaların durması için bildiri yayınlayan akademisyenleri hedef aldı.

“sözde aydınlar çanlar ilk önce sizin için çalacak” başlıklı açıklamada, akademisyenlerin bildirisi için "100 tane sözde aydının imzaladığı, pkk’ya açık destek anlamına gelen bildiriyi anlayabilmek için gerçekten kendimce çok uğraş verdim (ancak ne yazık ki bir türlü anlayamadım.) yolları kazan, bu çukurları bomba ile dolduran, kurban eti dağıtmanın haricinde hiçbir gayesi olmayan mazlumları insanlık dışı şekillerde şehit eden, hamile karılarının yanında kocalarını, çocuklarının yanında babalarını şehit eden pkklılar için kötü sözü bir kenara bırakın, bir satırlık eleştiri bile yazmamışlar" ifadelerini kullandı. 

yazılı açıklamada, “bu sözde aydınlara ve akademisyenlere şunu özellikle söylemek istiyorum: siz yatın kalkın bildirgenizde kötülediğiniz bu devletin polisine ve askerine dua edin. sizler tüm dünyada yaptığınız algı operasyonlarınızla aşık olduğunuz teröristlerde ellerinde ki silahlarıyla müslüman türk'ün kutsal devletini eğer ki işlemez hale getirmeyi başarabilirse o zaman sizler için eyvah ki ne eyvah (bu dediğime lütfen inanın çünkü çanlar o zaman sizin için çalacak.)!!!” derken şöyle devam edildi:

"devlet eğer ki bir gün işleyemez hale gelirse yani terör ve düşman ülkeler hedefine ulaşırsa bu vatanın evlatları yani kasap ahmetler, bekçi kemaller, bilgisayar mühendisi yavuzlar yani kısacası tüm vatan evlatları öncelik olarak dağlarda teröristleri aramayacaklardır. imza attığınız bildiriyi önlerine alacak, 'gerçek tehlikeli olanlar sizlersiniz' diyerek lüks yerlerdeki işyerlerinize gelecekler (ancak rahat olun sizleri çocuklarınızın ve eşlerinizin yanında öldürmeyeceklerdir.). intikamlarını dahi müslüman türk’e yakışır bir şekilde alacak ancak sizlerin kanlarıyla duş yapmayıda unutmayacaklardır. eğer ki benim fikrimi sorarsanız; kendi can sağlığınız için siz bu devleti batırmaya uğraşmayın. şu an dahi hayatta olabilmenizin tek sebebi, devletin var olması ve ayakta durmasıdır. yukarıdaki satırlarda söylediğim gibi teröristler, onların destekçileri sizler ve yabancı ülke istihbaratları kısacası hepiniz, hedefinize ulaşıp devleti işlemez hale getirirseniz şunu iyi bilin ki; bu vatanın evlatlarından merhamet görmeyeceksiniz. tekrardan söylüyorum; oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızda duş alacağız." 

peker, açıklamasını "bir umuttur yaşamak" ifadesiyle bitirdi. 

al jazeera'nin ulaştığı sedat peker'in avukatı ismail barbaros aslan'ın bürosu, sedatpeker.com'da yayınlanan bu açıklamanın sedat peker'e ait olduğunu doğruladı. 

türkiye ve yurtdışından binden fazla akademisyenin imza attığı "barış için akademisyenler girişimi"nin açıklamasında şu ifadeler yer almıştı:
"türkiye’nin değişik üniversitelerinde çalışan 1000’den fazla akademisyen ve araştırmacı, devletin cizre, dargeçit, silvan, silopi, sur ve daha bir çok yerde başta kürtler olmak üzere tüm vatandaşlarına karşı işlediği suçlara ortak olmayacağız diyoruz. devleti bu bölgelerde işlediği suçlardan sorumlu tutuyor, hesap vermesini istiyoruz. ayrıca devleti bir an evvel müzakereleri başlatmaya çağırıyoruz."

rize'deki mitingine soruşturma

'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek' suçlamasından hüküm giyen sedat peker'in, ekim ayında  rize'de düzenlediği 'teröre lanet' mitingiyle ilgili olarak rize cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. 
rize'de cumhuriyet meydanı’nda yapılan ‘teröre lanet’ mitingine özel korumaları eşliğinde gelen sedat peker burada toplananlara hitap etmişti.  mitingde mhp’yi eleştirip ak parti’ye destek isteyen sedat peker, pkk'yı işaret ederek "büyük hata yapıyorlar. hatalarını fark ettikleri zaman her şey için çok geç olacak. âdeta dünyanın şah damarları kesilmişçesine oluk oluk kanları akacak" demişti. 

kaynak: sedatpeker.com

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;