Türkiye

'Şeffaflık paketi' seçim sonrasına kaldı

Başbakan Davutoğlu’nun 14 Ocak’ta imar planlarıyla ilgili kısmı için ‘değer artışı bugünden geçerlidir’ dediği 'şeffaflık paketi'nin yasal düzenlemesi seçim sonrasına kaldı. Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, ''Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. Esas olan kararlılıktır, seçimden sonra hayata geçirilmesidir" dedi.

Konular: Türkiye, AKP
Caniklimain
Canikli paketin seçim sonrasına kaldığını açıkladı. [Fotograf: AA]

gümrük bakanı nurettin canikli, mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren 'şeffaflık paketi'nin ertelendiğini açıkladı. "bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. esas olan kararlılıktır, seçimden sonra hayata geçirilmesidir" dedi.

ntv’de bir programa katılan gümrük bakanı nurettin canikli 'şeffaflık paketi' ile ilgili şöyle konuştu:

“zaten planlanırken özellikle yasal düzenleme gerektiren bölümlerin bu dönem yetişmeyeceği çok açıktı. orada esas olan kararlılıktır. kamuoyuna taahhütte bulunmuştur hükümetimiz. esas olan seçimden sonra hayata geçirilecektir. zaten yasalaştırılması konusunda zaman konusunda bir açıklama yapılmamıştı.”

başbakan açıklamıştı

14 ocak’ta başbakan ahmet davutoğlu tarafından açıklanan 'kamuda şeffaflık paketi'nde meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarının bile tbmm'ye mal bildiriminde bulunması zorunluluğu, imar planlarında oluşan değer artışlarından doğacak olan gelir düzenlemesi bulunuyordu.

davutoğlu paketteki değer artış düzenlemesinin hemen yürürlüğe gireceğini şu sözlerle ifade etmişti:

“kanun meclis'e gidene kadar birileri bundan faydalanmak isteyebilir, bu değer artışları o sebeple bugünden itibaren geçerlidir. bu bir aylık sürede herhangi bir insiyatif kullanarak bu dönemde bir belirsizlik söz konusu olmayacak.”

erdoğan rahatsız mı?

hürriyet gazetesinin bugünkü haberine göre, 15 ocak’ta ak parti'nin grup başkanvekillerini ve yönetim kurulu üyelerini cumhurbaşkanlığı sarayı’nda ağırlayan erdoğan, paketin özellikle mal bildirimi ve imara ilişkin düzenlemelerine itiraz ederek, “mal bildirimini il, ilçe başkanları düzeyine indirirseniz, bu görevi üstlenecek kişiyi bulamazsınız. inşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. imarda yapılan düzenlemelerin bu sektöre zarar vermemesi gerekir” dedi.

kaynak: al jazeera, ntv, hürriyet

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;