Gülen örgütü soruşturmaları

'Sehven' polislerine beraat

Askeri Casusluk davasında 15 yıl 7 ay hapis cezası alan emekli Albay İbrahim Sezer'in telefon dökümlerine ekleme yaptığı iddia edilen iki polis beraat etti.

Konular: Türkiye
Savcı davanın bir numaralı sanığı İbrahim Sezer'in 24 yıla kadar hapsini istemişti. [AA]

askeri casusluk soruşturması kapsamında telefonları dinlenen ibrahim sezer'in bir konuşmasında "ben ondan sonra bir senin yanına uğrarım eşme'ye" şeklindeki ifadeleri, polisler tarafından "uğrarım vika'ya" diye tutanaklara yazıldı.

yanlış ifadelerin yazıldığı bu tutanakta imzası bulunan organize suçlarla mücadele şubesi'nde görevli polis memurları haşim gülal ve sezai akgün’in yargılanmasına devam edildi.

istanbul 10. ağır ceza mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar ve müşteki sezer katılmadı.

savcılık,  beraat talep etti

duruşmada savcı mütalaasını sundu. savcı mütalaasında, sanıkların suç izleme kasıtlarının olduğuna dair mahkûmiyetlerine yetecek nitelikte ve yeterlilikte delilin olmadığını belirtti. duruşma savcısı sanıkların beraatini talep etti.

savcının mütalaasının ardından müşteki ibrahim sezer’in avukatı emre akın söz aldı. avukat akın, “yapılan yüklemeler kasıtlıdır, bilerek yapılmıştır. sanıkların cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

delil yetersizliğinden beraat kararı

mahkeme daha sonra kararını açıkladı. mahkeme ‘sanıkların suç işleme kastıyla hakaret ettikleri hususunda delil ve belge bulunmadığı’ gerekçesiyle beraat kararı verdi.

istanbul cumhuriyet başsavcılığı tarafından iki polis hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;