IŞİD

Sel sularının altından toplu mezar çıktı

Irak'ta iki gündür yağan yağmurun ardından suların çekilmesiyle 60 cesedin bulunduğu toplu mezar açığa çıktı.

Konular: Irak, Ortadoğu
Musul 10 Haziran'da IŞİD'in eline geçmişti. [Fotoğraf: AP]

irak'ın musul kentinde sel sularının çekilmesiyle yaklaşık 60 cesedin bulunduğu toplu mezara rastlanıldı. 

eski musul bölgesinde iki gündür devam eden şiddetli yağışla oluşan sel sularının çekilmesiyle 60 cesedin bulunduğu toplu mezar açığa çıktı. baduş hapishanesi yakınında bulunan cesetlerin üzerlerinde mahkûm elbisesi var.

bölgenin, irak şam islam devleti'nin (işid) kontrolünde olması sebebiyle cesetler yakınlarına ulaştırılamıyor. bu nedenle bölge sakinleri, cesetleri yeniden defnetti.

toplu mezardaki cesetlerin şii mahkûmlara ait olduğu tahmin ediliyor.

musul'un, işid'in eline geçtiği 10 haziran'da ülkenin en büyük hapishanelerinden biri olan baduş'tan 3 binden fazla mahkûmun firar ettiği, şii mahkûmların ise işid tarafından alıkonulduğu ileri sürülmüştü.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;