Bilim-Teknoloji

Selfie çubuk yasağı genişliyor

Kişilerin kendi fotoğraflarını çekmek için kullandıkları Selfie yani özçekim çubuklarına bir yasak da ABD’deki Smithsonian Enstitüsü'nden geldi.

Konular: Bilim-Teknoloji
Dünya çapında birçok müze bu çubukların kullanımını yasakladı
Dünya çapında birçok müze bu çubukların kullanımını yasakladı [Fotoğraf: Shutterstock]

son yıllarda popüler olan selfie yani özçekim kişinin kendi fotoğrafını çekmesi anlamına geliyor. bu iş için kullanılan çubuklar da en az çekimlerin kendisi kadar popüler oldu. ancak özellikle müzelerde bu çubukların kullanımı konusunda yasaklar konulmaya başladı. 

artık abd’nin en ünlü sanat ve bilim kuruluşlarından biri olan smithsonian enstitüsü’nün müzelerinde de özçekim çubuklarının kullanımı yasaklandı. birden fazla müzesi olan smithsonian enstitüsü’nde alınan karara göre enstitünün müzelerinde bu çubuklar kullanılamayacak. müzelerde aralarında t-rex dinazorlarının da bulunduğu birçok eser sergileniyor. 

alınan kararın özellikle nadide bu eserlerin zarar görmesini engellemek için olduğu açıklandı. enstitü sözcüsü john gibbons, bugüne kadar özçekim çubuklarıyla herhangi bir kaza yaşanmadığını ifade etti. ancak yaşanma ihtimaline karşı böyle bir önlem alındığı söyledi. 

enstitünün müzelerinde ziyaretçilerin tripod, monopod ve büyük çanta ile dolaşması da yasaktı. geçen yıl enstitü müzelerini 28 milyon kişi ziyaret etmişti.  

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;