Amerika Açık

Serena Williams şampiyon

Caroline Wozniacki’yi iki sette yenen Serena Williams, Amerika Açık’ta şampiyon oldu. Grand slam şampiyonluk sayısını 18’e yükseltti.

Konular: Spor, Tenis
Serena Williams, Caroline Wozniacki ile 10'uncu buluşmalarında dokuzuncu kez kazandı. [Fotoğraf: Reuters]

dünya 1 numarası serena williams new york’ta düzenlenen turnuvanın tek kadınlar finalinde, her iki seti de 6/3 kazandı.

32 yaşındaki williams böylece üst üste üçüncü, toplamda  altıncı amerika açık şampiyonluğunu elde etti.

grand slam şampiyonluk sayısını 18’e yükselten amerikalı raket, chris evert ve martina navratilova’yı yakalayarak, en fazla grand slam kazanan kadınlar sıralamasında dördüncülüğe çıktı.

bu sene ilk üç grand slamde çeyrek final bile göremeyen williams, wozniacki galibiyetinin ardından, “bu yıl bir grand slam kazanacağımı kesinlikle düşünmüyordum. kendimi çok iyi hissediyorum” diye konuştu.

10 numaralı seri başı wozniacki, beş yıl sonra bir grand slamde finale çıktı ancak yine kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğuna uzanmayı başaramadı.

danimarkalı tenisçi, “serena ile karşılaşmak hiç eğlenceli değil. o çok güçlü. çok iyi servis atıyor ve daha puanın başında üzerinizde baskı kuruyor. üstelik artık tecrübesi de çok. bu da onu yenmeyi daha da zorlaştırıyor” dedi.

williams, şampiyonluğa uzanırken rakibinin dört puan vuruşuna karşılık 29 puan vuruşu yaptı. oyuna sokabildiği servislerden puan kazanma yüzdesinde wozniacki’den çok daha iyiydi.

kaynak: reuters
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;