La Liga

Sevilla'nın gizli kahramanı: Monchi

UEFA Avrupa Ligi'ni üç yıldır üst üste kazanan Sevilla çıkardığı futbolcular ve kazandığı bonservis bedelleriyle de biliniyor. Bu başarının ardındaki en büyük isim ise sportif direktör Monchi.

Konular: Spor, Futbol, İspanya
Sevilla son üç yıldır UEFA Avrupa Ligi'ni kazanıyor [AP]

rodriguez verdejo, bilinen ismiyle monchi. sevilla'nın eski kalecisi, futbola veda ettiği 30 yaşından beri 16 yıldır sportif direktörlük görevini yürütüyor.

takımın mütevazı bütçesini en iyi şekilde kullanıyor ve takıma en iyi oyuncuları kazandırma konusunda isabetli kararlar alıyor. monchi, neredeyse her yıl sevilla'yı yeniden inşa ediyor.

takımın futbol ekonomisi, yetenekli oyuncuların satışları ile sağlıklı yürüyor. önemli oyuncuların satılmasıyla takımın dengesinin bozulması beklenirken monchi'nin doğru isimleri bulma yeteneği istikrarı getiriyor.

yıldızlar satılıyor, yeni yıldızlar bulunuyor

sportif direktör monchi, geçen yıl takımın yıldızlarından carlos bacca ve aleix vidal'i toplam 47 milyon euro karşılığında satarak kulübe büyük bir ekonomik getiri sağladı.

daha önce de alberto moreno, ivan rakitic ve federico fazio'yu 46 milyon euroya satmış, alvaro negredo, jesus navas, geoffrey kondogbia ve gary medel'den de kulübe toplam 78 milyon euro gelir elde ettirmişti.

portekiz'in köklü ve başarılı kulübü porto gibi yetenekli oyuncuları yıldızlaştırıp kulübün ayakta kalması için futbolcularını satan monchi, giden oyuncuları da bulduğu başarılı isimlerle hiç aratmıyor.

7,5 milyon euroyu geçmeyen yıldızlar

monchi'nin bugüne kadar takıma kattığı başarılı futbolcular arasında, rakitic, vidal, kondogbia, medel, fazio, coke, carrico, vitolo, iborra, cristoforo, krychowiak, banega, tremaulinas, mariano, rami, escudero, krohn-dehli ve konoplyanka gibi isimler var.

ortak yönleri, hiçbirinin 7,5 milyon avrodan daha fazla maliyetinin olmaması. çoğu da 5 milyon avronun altında bonservis bedelleriyle sevilla'ya transfer oldu.

Maç Basel'de oynandı.

"fazla para duyguları öldürüyor"

pek çok ispanyol takımın yaşadığı ekonomik sorunları, parasını dikkatli harcayarak ve doğru oyuncuları bularak aşan sevilla'yı diğer takımlardan ayıran en önemli özellik, her konuda çok titiz ve detaycı olması.

oyuncu bulma ekiplerinden genç takımın organizasyonuna, taraftar ilişkilerinden yönetim becerilerine kadar, her konu ayrıntılı biçimde planlanıyor.

boşa harcanacak paranın olmaması, hata yapmama disiplinini de sağlıyor. teknik patron emery'nin de dediği gibi, fazla para duyguları öldürüyor.

"her yıl 10 oyuncumuz değişiyor"

liverpool'u finalde 3-1 yendikleri maçta 2 gol atarak karşılaşmanın adamı seçilen sevilla kaptanı coke da her yıl yaşanan değişime rağmen sonunda takım olmayı başardıklarını belirtiyor.

coke, "her yıl 10 oyuncumuz değişiyor. başlangıçta çok zorlanıyoruz ama sonunda takım olmayı başarıyoruz." dedi.

Sevilla son üç yıldır UEFA Avrupa Ligi'ni kazanıyor

ispanyol fırtınası devam edecek

uefa avrupa ligi'nde klasikleşen sevilla şampiyonluğundan sonra şimdiki soru, sezonun ikinci ispanyol zaferinin hangi takımdan geleceği.

28 mayıs'ta italya'nın milano kentinde, madrid derbisine sahne olacak real madrid-atletico madrid şampiyonlar ligi final maçında yine bir ispanyol takım mutlu sona ulaşacak ve son iki sezonda olduğu gibi 2015-2016 sezonu da ispanya takımlarının büyük başarısıyla noktalanacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;