Kültür-Sanat

Seyirci 'Nuh' dedi

Gişe rakamlarına göre, bu yıl gösterime giren Hazreti Nuh ile ilgili "Nuh: Büyük Tufan" filmi, Hazreti Musa'nın yaşamını anlatan filmden daha çok ilgi gördü.

Konular: Kültür-Sanat
Filmde Hz. Musa'yı Christian Bale canlandırıyor.

2014 yılı içerisinde gösterime giren iki film, içerik olarak birbirlerine yakın olsalar da gişede birbirlerinden büyük bir farkla ayrıldılar. 

başrollerinde christian bale ve kevork malikyan'ın rol aldığı "exodus: tanrılar ve krallar", hollywood'un en büyük yönetmenlerinden biri olan ridley scott tarafından yönetildi. tevrat'ın bazı bölümlerinden yola çıkılarak hazırlanan senaryoda hazeri musa'nın hayatının dönüm noktaları işleniyor.

diğer bir film ise "nuh: büyük tufan." darren aronofsky'nin yönettiği filmin başrolünde russell crowe var. hazreti nuh'un yaşamından kesitlerin sunulduğu epik dramda, 'nuh tufanı'nın nasıl gerçekleşmiş olabileceğine dair fikirler de var.

"exodus: tanrılar ve krallar" türkiye'de beş haftada 310 bin rakamına ulaşırken, "nuh: büyük tufan" filminin beş haftalık izlenme sayısı 1 milyon 102 bin. boxoffice türkiye tarafından açıklanan rakamlara göre, "exodus: tanrılar ve krallar"ın abd'de toplam hasılatı yaklaşık 65 milyon dolarken, "nuh: büyük tufan"ın filminin abd'de toplam hasılatı 101 milyon civarında oldu.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;