Türkiye

Seyrantepe'de metro kazası

Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye giden İstanbul Metrosu raydan çıkarak kaza yaptı. Beline demir çubuk saplanan bir yolcu ameliyata alındı. Al Jazeera'ye konuşan görgü tanığı yaşananları anlattı.

Konular: Türkiye
Sosyal medyada vagondaki bir yaralıya ait olduğu öne sürülen bu fotoğraf paylaşıldı. [Fotoğraf: Eksi Sözlük / night fury]

sanayi mahallesi'nden seyrantepe'ye giden m2 hattındaki metro raydan çıktı. vagonlardaki yolcular arasında yaralılar olduğu ve olay yerine itfaiye ve sağlık ekiplerinin vardığı öğrenildi. kazada kalçasına demir saplanan 33 yaşındaki yolcu fatih çoban, okmeydanı eğitim ve araştırma hastanesi'nde ameliyata alındı. 

al jazeera'ye konuşan bir görgü tanığı, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"bir süredir kapalı olan bu metro hattını pazartesi günü işe giderken kullandım. önce raylarda bir titreme hissettik, zamanla kuvvetlendi. sonra bir çığlık duyduk ve yolculardan birinin kalçasına demir saplandığını gördük."

metronun sağ tarafta bir yere çarptığını ve bariyerlerin yıkıldığını söyleyen görgü tanığı, "metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenleri çaldık. inşaatın olduğu kısımda  işçilerin olduğu boş bir alan vardı. onlar bize kapıyı açtı. ambulans çağırmaya çalıştık ancak telefonlar çekmedi. işçilerden bu konuda yardım istedik. yaklaşık 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve kalçasına demir saplanan kişi o şekilde bekledi. aramızda ilkyardım bilen olmadığı için yaralıya dokunmadık, biz de korkmuştuk. işçilere 'burada sağlık görevlisi yok mu? sizin başınıza bir şey gelse çağırabileceğiniz herhangi bir kimse yok mu?' diye sorduk. fakat kendilerinden yanıt alamadık" dedi.

sosyal medyada görgü tanıklarının paylaştığı fotoğraflar:

mayıs'tan beri inşaattaydı

sanayi mahallesi - seyrantepe istasyonları arasındaki metro seferlerini 9 dakikadan 4 dakikaya düşürmek için yapılan 3. metro tüneli inşaatı, 20 mayıs 2014 salı günü başladı. dört ay boyunca sanayi mahallesi - seyrantepe istasyonları arasında yolcular, sabah 06.00 ila gece 00.00 saatleri arasında iett otobüsleriyle ücretsiz olarak taşındı. bu tünel sayesinde taksim - seyrantepe arası yolcu kapasitesinin saatte 24 binden 60 bine çıkarılması hedeflendi.

kaynak: al jazeera, dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;