Bilim-Teknoloji

Sibirya'da esrarengiz bir çukur ortaya çıktı

Sibirya'nın insandan arınmış bir noktasında devasa bir çukur belirdi. Genişliği 80 metre olan çukurun derinliği henüz ölçülmüş değil.

Konular: Bilim-Teknoloji

sibirya'nın kuzeybatısındaki yamal yarımadası'nda 80 metre genişliğinde dev bir krater belirdi. rus hükümeti derinliği henüz bilinmeyen çukurun araştırılması için bölgeye araştırmacılar gönderdi.

siberian times internet haber sitesine göre, bilim insanlarının ortaya attığı ilk düşünce çukurun bir meteorun çarpmasıyla oluşmuş olabileceği. derinliği bilinmeyen çukurun aynı zamanda bir yeraltı patlaması veya çöken kayalar nedeniyle ortaya çıkmış olabileceği düşünülüyor.

ufo meraklılarıysa devasa çukuru, dünya dışı akıllı varlıkların gezegenimizi ziyaret ettiklerine dair bir kanıt olarak görüyor.

dev çukurun belirdiği yamal, 'dünyanın sonu' anlamına geliyor. sibirya'nın en uzak bölgelerinden biri olan yamal, arktik okyanusu'na bakıyor. yamal aynı zamanda rusya'nın en büyük doğalgaz rezervine sahip olan bölge. esrarengiz çukur bölgenin en büyük doğalgaz alanı bonavenkovo'dan 32 km mesafede ortaya çıktı.

zvezda televizyonu'nun haberine göre, çukurun kenarlarındaki kara alanlar, bir 'ısı süreci' yaşandığına işaret ediyor. rus basını, rus bilim akademisi ve arktik araştırma merkezi'nden bilim insanlarının çukurun etrafından örnek toplayacağını duyurdu.

yetkililer meteor çarpmasını düşük bir olasılık olarak kabul ederken, arktik -altı bilimsel araştırma merkezi'nden anna kurçatova sebebin küresel ısınma olabileceğini ifade etti.

kurçatova son 10 bin yıldır derinliklerde kumla karışarak buza yayılan gazların, zamanla su ve tuzla birleşerek patlamaya neden olduğunu öne sürdü. gelecekte yaşanacak patlamalar bölgedeki doğalgaz boru hatlarını tehdit edebilir.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;